Τραμ Πειραιά: Μπήκε στην τελική φάση δοκιμών

Δοκιμαστική διέλευση του τραμ στον Πειραιά
Δοκιμαστική διέλευση του τραμ στον Πειραιά EUROKINISSI

H δοκιμαστική λειτουργία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και το τραμ προς Πειραιά να παραδοθεί προς εμπορική λειτουργία.

Από σήμερα ξεκίνησε η τελική φάση των δοκιμαστικών δρομολογίων του τραμ του Πειραιά και καταγράψαμε εικόνες από τα πρωινά δρομολόγια, χωρίς επιβάτες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από σήμερα Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, που ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια, τα οχήματα των Γραμμών 3 «Θουκυδίδης» (Ασκληπιείο Βούλας – Σ.Ε.Φ.) και 4 «Αριστοτέλης» (Κασομούλη – Σ.Ε.Φ.), μετά τη στάση «Νέο Φάληρο» θα κατευθύνονται προς τη στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη» (αντί Σ.Ε.Φ.), όπου θα αποβιβάζουν τους επιβάτες.

ADVERTISING
Τραμ Πειραιά
Τραμ Πειραιά COPYRIGHT,SPREADTRUM,2011

Οι αποβιβαζόμενοι, μέσω της υπόγειας διάβασης θα κατευθύνονται είτε αριστερά προς το σταθμό «Φάληρο» της Γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) και το Γήπεδο Καραϊσκάκη, είτε δεξιά προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στη στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη», τα οχήματα δεν θα παραλαμβάνουν επιβάτες και θα συνεχίζουν κενά, κινούμενα στην επέκταση της γραμμής προς Πειραιά, ενώ επιστρέφοντας στη στάση «Σ.Ε.Φ.» θα παραλαμβάνουν επιβάτες με προορισμό τις στάσεις «Ασκληπιείο Βούλας» και «Κασομούλη».

Τραμ Πειραιά
Τραμ Πειραιά

Επίσης, οι οδηγοί, πλέον, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί από αυτή την εξέλιξη, καθώς θα πρέπει να οδηγούν γνωρίζοντας τη διέλευση του τραμ.

Μάλιστα, η δοκιμαστική λειτουργία, εφόσον κυλήσει χωρίς απρόοπτα, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και το τραμ προς Πειραιά να παραδοθεί προς εμπορική λειτουργία.

Εξάλλου, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο εναέριο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου στη Ν. Σμύρνη, θα υπάρξει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο του τραμ στην περιοχή, το χρονικό διάστημα από τις 07:00 έως τις 09:00 το πρωί.

Για τον λόγο αυτό και για το παραπάνω δίωρο, θα διακοπούν τα δρομολόγια του τραμ από τη στάση «Κασομούλη» έως τη στάση «Αμφιθέας» στο Παλ. Φάληρο. Ως εκ τούτου η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την στάση «Παναγίτσα» προς «Ασκλ. Βούλας» και προς «Γήπεδο Καραϊσκάκη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
SHARE:

24Media Network