Τραμ στον Πειραιά: Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Τραμ στον Πειραιά: Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια
Τραμ Eurokinissi

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη τα δοκιμαστικά δρομολόγια επέκτασης του Τραμ, το οπίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί φτάνοντας με μικρές ταχύτητες στο κέντρο του Πειραιά.

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια της επέκτασης Τραμ προς Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 9 το πρωί, το πρώτο Τραμ ξεκίνησε και μικρές ταχύτητες έφτασε στο κέντρο του Πειραιά. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει διανεμηθεί από την Αττικό Μετρό τα δοκιμαστικά δρομολόγια θα διαρκέσουν περίπου 3 εβδομάδες.

Χθες το πρωί, οι κάτοικοι του Πειραιά αντίκρυσαν τα πρώτα Τραμ τα οποία άρχισαν να χρησιμοποιούν τους τροχιόδρομους και το πρώτο crash test είναι γεγονός. Η διέλευση του Τραμ στους στενούς δρόμους του Πειραιά είναι σε μεγάλο μέρος σε αποκλειστικό διάδρομο, είναι όμως και σε κοινή χρήση με τα οχήματα.

Αυτό κυρίως αφορά τις οδούς Ομηρίδου Σκυλίτση και Μικράς Ασίας (έξοδος και είσοδος από την πόλη). Αυτές οι πρώτες ημέρες αναμένεται να είναι οι πιο δύσκολες καθώς πέρα από τα δρομολόγια του Τραμ για τεχνικούς λόγους, ξεκινά και προσαρμογή πεζών και οδηγών με το νέο μέσο.

Οι πρώτες ημέρες των δοκιμαστικών

Στοίχημα θα αποτελέσει τις πρώτες ημέρες των δοκιμαστικών και η αντίδραση των οδηγών που για χρόνια χρησιμοποιούσαν τις γραμμές του Τραμ ως χώρο στάθμευσης. Η τροχαία βρίσκεται επί ποδός για να απομακρύνει οχήματα που μπορεί να βρεθούν μέσα στην νέα διαδρομή.

Στην πρώτη αυτή μέρα των δοκιμαστικών βρέθηκαν ανώτερα στελέχη της ΣΤΑΣΥ και στελέχη της Αττικό Μετρό και της αναδόχου εταιρείας ΘΕΜΕΛΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες διαδρομές δεν ήταν ανέφελες καθώς διαπιστώθηκαν καποια προβλήματα στην τηλεματική, πράγμα που αναμενόταν.

Εκκρεμότητες υπάρχουν προς το παρόν και με το νέο δίκτυο και με τους νέους συρμούς που πρέπει να παραληφθούν. Η προγραμματισμένη έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της επέκτασης είναι προς το παρόν η 7η Νοεμβρίου 2021. Τα εγκαίνια της γραμμής αναμένεται να πραγματοποιήσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Η νέα γραμμή

Η νέα γραμμή που προστίθεται στο δίκτυο του Τραμ της Αθήνας έχει μήκος 5,4 χιλιόμετρα . Προς Πειραιά είναι 3,1χλμ και από Πειραιά προς ΣΕΦ 2,3χλμ. Είναι μια μονή και κυκλική γραμμή με προσωρινό τέρλος την Ακτή Ποσειδώνος.

Η διαδρομή ξεκινά από το νέο Φάληρο (ΣΕΦ) και περνά από τις οδούς Νέο Φάληρο – Μικράς Ασίας – Γρηγορίου Λαμπράκη – Βας. Γεωργίου Α΄ – Λιμάνι (Ακτή Ποσειδώνος). Η επιστροφή του Τραμ γίνεται από τις οδούς Εθν. Αντιστάσεως – Ομ. Σκυλίτση – Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συνολικά θα διαθέτει 12 νέες στάσεις: 7 νέες στάσεις στη διαδρομή εισόδου: Γηπ. Καραϊσκάκη – Μ. Ασίας – Λαμπράκη – Ευαγγελίστρια – Πλ. Δεληγιάννη – Δημαρχείο – Ακτή Ποσειδώνος.

Επίσης 5 νέες στάσεις στη διαδρομή εξόδου: Αγ. Τριάδα – Πλ. Ιπποδαμείας – 34ου Συντάγματος – Ανδρούτσου – Ομ. Σκυλίτση

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα