Τρίκαλα: Αγρότες βάζουν μουσική στα χωράφια για να διώξουν τα αγριογούρουνα

Τρίκαλα: Αγρότες βάζουν μουσική στα χωράφια για να διώξουν τα αγριογούρουνα
Στιγμιότυπο από τον θεσσαλικό κάμπο Eurokinissi

Ένα διαφορετικό τρόπο βρήκαν οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας για να διώξουν τα αγριογούρουνα από τα χωράφια τους. Μουσική στο τέρμα!

Σύμφωνα με το tv10.gr οι αγρότες για να απωθήσουν τα αγριογούρουνα από τις καλλιέργειες καλαμποκιού και να γλιτώσουν από τις ζημιές-καταστροφές τοποθετούν ραδιόφωνα με μουσική στα χωράφια

Όχι δεν βρισκόμαστε σε κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας.

Οι αγρότες που ασχολούνται με την καλλιέργεια καλαμποκιού, βρήκαν τον τρόπο για να απωθούν τα αγριογούρουνα από τις καλλιέργειες προκειμένου να μην γίνουν δέκτες ζημιών. Πήραν τα ραδιόφωνα από τα σπίτια και τα μετέφεραν από άκρη σε άκρη στις καλλιέργειες για να τις σώσουν από τα αγριογούρουνα που άρχισαν να κατηφορίζουν στα πεδινά προς αναζήτηση τροφής.

Ήδη και στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας, όπως εξάλλου και σε άλλες περιοχές του νομού τα αγριογούρουνα πλησιάζουν και καταστρέφουν τις καλαμποκαλλιέργειες τις βραδινές κυρίως ώρες.

Οι ζημιές που προκαλούν είναι μεγάλες με τους αγρότες να φοβούνται για ολοκληρωτική καταστροφή κάτι αντίστοιχο που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια όπου αφανίστηκαν τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα