Τζουμέρκα: Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου ορειβάτη – Τι καταγγέλλει η νονά του, Τζώρτζια των “Μπλε”

Τζουμέρκα: Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου ορειβάτη – Τι καταγγέλλει η νονά του, Τζώρτζια των “Μπλε”
Η νονά του 21χρονου και τραγουδίστρια των Μπλε, Τζώρτζια Κεφαλά Facebook

Η γνωστή τραγουδίστρια, νονά του 21χρονου ορειβάτη ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Τζουμέρκα ανέβασε βίντεο, αναφέροντας ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και αστοχίες από τους διασώστες. Σπαρακτικό μήνυμα από τον πατέρα του.

Σοβαρά ερωτηματικά για την καθυστερημένη άφιξη των διασωστών στην περιοχή Καταρράκτης της Άρτας όπου, την περασμένη Κυριακή, άφησε την τελευταία του πνοή ο 21χρονος ορειβάτης, Ερμής Θεοχαρόπουλος εγείρονται μετά και τις περιγραφές των οικείων του.

Η γνωστή τραγουδίστρια των “Μπλε” Τζώρτζια Κεφαλά, νονά του θύματος, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με ένα βίντεο περίπου οκτώ λεπτών στο οποίο καταγγέλλει μεγάλη καθυστέρηση αλλά και σοβαρά λάθη από την ομάδα διάσωσης που, όπως είπε, έφτασε στο σημείο μετά από σχεδόν πέντε ώρες.

Η ίδια μάλιστα, ούσα φανερά φορτισμένη από τον θάνατο του νεαρού βαφτισιμιού της ο οποίος θα μπορούσε να έχει σωθεί, κάνει λόγο για ανεπάρκεια ορισμένων διασωστών της ΕΜΑΚ, λέγοντας ότι στην επιχείρηση έφτασαν στο σημείο να συνδράμουν ακόμα και οι γονείς του (είχαν σπεύσει στο σημείο πολύ νωρίτερα), από τους οποίους φέρεται να ζητήθηκε ακόμη και βοήθεια. Επίσης καταγγέλλει προβληματικό συντονισμό και απουσία συνεννόησης μεταξύ ΕΜΑΚ και ελικοπτέρου, καθώς και απουσία εξοπλισμού.

Στο τέλος του μηνύματός της, αποχαιρετά τον 21χρονο βαφτισιμιό της: “Καλό ταξίδι στο αγόρι μας”.

Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του – “Δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου”

Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε το πρωί της Τετάρτης ο πατέρας του Ερμή, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του θανάσιμου τραυματισμού του γιου του (13:40 όπως αναφέρει) μόλις μισή ώρα μετά το συμβάν.

Στο σπαρακτικό μήνυμά του είναι εμφανές πως, τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα οικεία πρόσωπα έσπευσαν άμεσα στην δύσβατη περιοχή, με τον πατέρα του να περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές:

“Τον φρόντιζα προσπαθώντας σαν σταματήσω την αιμορραγία και να τον ζεστάνω και εκλιπαρούσα στο τηλέφωνο μιλώντας με τον αστυνόμο να έρθει άμεσα ελικόπτερο γιατί ήταν πολυτραυματίας και χρειαζόταν άμεσα διασωλήνωση”.

Ο πατέρας του 21χρονου μεταφέρει και τη στιχομυθία που είχε με την αστυνομία, από την οποία είναι πρόδηλη η αργοπορία του ελικοπτέρου:

Μετά από 3 ώρες άρχισε το αγόρι μου να μην έχει αναπνοή και σφυγμό και του κάναμε με 6 φίλους που είχα κοντά μου ασταμάτητα τεχνητή αναπνοή για ακόμα 1,5 ώρα μέχρι που τον σήκωσε το βίτσι του ελικοπτέρου στις 5:45 λίγο πριν νυχτώσει”.

Η ανάρτησή του:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα