Βασιλακόπουλος: "Ελάχιστη πιθανότητα θρόμβωσης στη δεύτερη δόση του εμβολίου της ΑstraZeneca"

Εμβόλιο AstraZeneca
Εμβόλιο AstraZeneca AP

"Εξαπλάσιες οι πιθανότητες να νοσήσει κανείς από κορονοϊός από το να πάθει θρόμβωση από το εμβόλιο", είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Ελάχιστη είναι η πιθανότητα θρόμβωσης ή επιπλοκής στη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca σύμφωνα με όσα είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, αναφορικά με το κατά πόσο θα ήταν καλύτερο ένας πολίτης, που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 30-49 και έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, να επιλέξει να κάνει την δεύτερη δόση με κάποιο άλλο εμβόλιο, ο ίδιος σημείωσε πως "η πιθανότητα να πάθεις κάποια θρόμβωση ή επιπλοκή στην δεύτερη δόση είναι ελάχιστη", τονίζοντας πως τα σχετικά ποσοστά που έχουν αναφερθεί μέχρι προσφάτως είναι έξι μέσα σε εκατομμύρια δόσεις.

Αναφορικά με τα περιστατικά υποστήριξε πως "είναι απειροελάχιστα", υπογραμμίζοντας πως όποιος δεν είχε κάποια αντίδραση την πρώτη φορά, είναι ακόμη πιο απίθανο να έχει στην δεύτερη.

Παράλληλα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής επεσήμανε πως οι πιθανότητες να νοσήσει κανείς από κορωνοιό είναι εξαπλάσιες από το να πάθει θρόμβωση από το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Εμβόλιο Astrazeneca
SHARE:

24Media Network