Βασίλης Δημάκης: Καταγγέλλει αστυνομική βία κατά τη σύλληψή του στον Πειραιά

Βασίλης Δημάκης: Καταγγέλλει αστυνομική βία κατά τη σύλληψή του στον Πειραιά
Βασίλης Δημάκης Facebook / Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη

Χωρίς την επίδειξη εντάλματος, χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού και με βίαιη μεταχείρηση καταγγέλλει πως έγινε η σύλληψη του το μεσημέρι της Τετάρτης ο Βασίλης Δημάκης. Η ανάρτηση της δικηγόρου του.

Θύμα αστυνομικής βίας καταγγέλλει πως έπεσε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του το μεσημέρι της Τετάρτης (23/03) ο Βασίλης Δημάκης κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος στις 17 Μαρτίου είχε παραβιάσει και αφαιρέσει το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης που φορούσε (βραχιολάκι).

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο ίδιος στη δικηγόρο του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, η έφοδος στο σπίτι όπου βρισκόταν έγινε από 20 ΕΚΑΜ και μάλιστα χωρίς επίδειξη εντάλματος και χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού, παρουσία γυναικών και ενός μωρού, ενώ δέχθηκε χτυπήματα από μέλη της ομάδας και πιέστηκε από τις μπότες δυο αστυνομικών στο στέρνο με τρόπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της δικηγόρου του:

Ο Βασίλης Δημάκης μου μίλησε από τον χώρο κράτησής του και μου μετέφερε τα εξής:

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι. Έγινε έφοδος σε σπίτι, χωρίς επίδειξη εντάλματος και χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου μπούκαραν περί τα 20 ΕΚΑΜ, παρουσία γυναικών και ενός μωρού που τρομοκρατήθηκαν.

Ο Βασίλης Δημάκης ερίφθη καταγής από ομάδα αστυνομικών, πιέστηκε από μπότες 2 αστυνομικών στο στέρνο με τρόπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και νόμιζε πως πεθαίνει, ενώ κλωτσήθηκε στα πλευρά από μέλη της ομάδας, με ιαχές ενάντια στις δηλώσεις του για τον τ. αντιπρόεδρο του ΣτΕ κλπ. (“ήθελες και να καταγγείλλεις, ε;) ενώπιον των υπολοίπων που επικροτούσαν την παρ’ ολίγον θανάσιμη βία.

Ζητά έκτοτε να καταγγείλλει την μεταχείρισή του και την μεταφορά του σε νοσοκομείο, προς τεκμηρίωση των βλαβών, και δεν τα έχει καταφέρει.

Βρίσκεται στην Ασφάλεια Πειραιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα