Βέροια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του βρέφους – “Δεν σκότωσα το παιδί μου”, λέει η μητέρα

Βέροια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του βρέφους – “Δεν σκότωσα το παιδί μου”, λέει η μητέρα
INTIME

Ποινική δίωξη σε βάρος της 29χρονης μητέρας που έριξε το μωρό της στον Αλιάκμονα,για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το βρέφος δεν έφερε σημάδια κακοποίησης.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της 29χρονης μητέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η ιατροδικαστική εξέταση του βρέφους έδειξε ασφυκτικό θάνατο μέσα στο νερό ενώ δεν έφερε σημάδια κακοποίησης.

Η 29χρονη μητέρα παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βέροιας, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Τετάρτη.

Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του 11 μηνών βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός.

“Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε”, φέρεται να είπε η 29χρονη μητέρα στον ανακριτή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το χρονικό

Η 29χρονη έφυγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το 11 μηνών κοριτσάκι της από το χωριό Σταυρός Ημαθίας, όπου ζούσε με συγγενείς της, και επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το παιδί της.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ξεκίνησαν οι έρευνες και το μωρό βρέθηκε τελικά νεκρό σε μία όχθη της τεχνητής λίμνης. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάουσας, όπου πραγματοποιήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση.

Πώς έφτασε στο έγκλημα η μητέρα

Η μητέρα του παιδιού, 29 ετών Ελληνίδα έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα πάνω από 10 φορές, ενώ τον τελευταίο καιρό είχε πάψει να λαμβάνει τη φαρμακευτική της αγωγή.

Πέρυσι τον Ιανουάριο απέκτησε ένα κοριτσάκι και φέτος την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έφυγε από το σπίτι των γονέων της που ζούσε μαζί τους, στον Σταυρό Ημαθίας, μαζί με το παιδί της. Επέστρεψε Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς χωρίς το μωρό της και στις επίμονες ερωτήσεις των γονέων της, δεν έδινε σαφείς απαντήσεις.

Εκείνοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν την Αστυνομία, όπου εξήγησαν πλήρως την κατάσταση της κόρης τους και η 29χρονη προσήχθη στην Ασφάλεια Βέροιας όπου εξεταζόμενη ομολόγησε την πράξη της και συνελήφθη για την ανθρωποκτονία σε βάρος του παιδιού της.

Η ίδια το είχε μεταφέρει στην περιοχή του φράγματος του Αλιάκμονα όπου φέρεται να το έριξε στο ποτάμι και το έπνιξε. Ύστερα από επίμονες έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκε το άψυχο κορμάκι του μωρού να επιπλέει στα παγωμένα νερά του ποταμού, χθες αργά το βράδυ προς ξημερώματα και ανασύρθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα