Βίντεο - ντοκουμέντο: Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χαστουκίζει 11χρονο στο Μενίδι

Βίντεο - ντοκουμέντο: Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χαστουκίζει 11χρονο στο Μενίδι

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ΕΔΕ.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας που σημειώθηκε από μέλος της ομάδας ΔΙΑΣ κατά ανήλικου Ρομά στο Μενίδι. Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί φαίνονται την ώρα της περιπολίας τους να σταματούν σε δρόμο στο Ζεφύρι στην θέα τον δυο παιδιών που διασχίζουν τον δρόμο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν στο βίντεο-ντοκουμέντο, προηγείται διάλογος ανάμεσα στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ και τον ανήλικο και στη συνέχεια ο πρώτος χαστουκίζει τον δεύτερο.

Στη θέα του φίλου του να πέφτει θύμα αστυνομικής βίας ο δεύτερος ανήλικος απομακρύνεται διστακτικά από το σημείο, ενώ ένας αστυνομικός φαίνεται να τον προσεγγίζει απειλητικά και να τον διώχνει.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

"Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network