Βίντεο: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικό σκάφος στη Λέσβο

Βίντεο: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικό σκάφος στη Λέσβο

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία στα σύνορα, τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια. Όπως διακρίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ελληνικές Αρχές, λίγο έλειψε οι δύο λέμβοι να συγκρουστούν. Νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανίες.

Κλιμακώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Τουρκία. Εκτός από την τεταμένη ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο, όπου Τούρκοι ρίχνουν χημικά στο ελληνικό έδαφος κατά Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών και εργαλειοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προς χάρη της πολιτικής τους ατζέντας, η Άγκυρα προκαλεί επικίνδυνα και δια θαλάσσης.

Οι ελληνικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα που δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να προχωρά στην παρενόχληση ελληνικού σκάφους στη Λέσβο.

Οπως διακρίνεται στο βίντεο, λίγο έλειψε οι δύο λέμβοι να συγκρουστούν, όταν το τουρκικό σκάφος πήγε στα απόνερα του ελληνικού κι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. 

Δείτε το βίντεο:

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκε νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές. Οπως έγινε γνωστό, από την τουρκική πλευρά εκτοξεύτηκαν δακρυγόνα προς το μέρος που βρίσκονταν Έλληνες στρατιώτες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χημικά έριξαν Τούρκοι αστυνομικοί. Επίσης, μπήκαν και μικρές εστίες φωτιάς κοντά στο φράχτη που ορίζει τα σύνορα με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική.

Σε ένα βίαιο βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα, καταγράφονται οι βιαιοπραγίες Τούρκων στρατιωτικών εναντίον προσφύγων και μεταναστών που αποφασίζουν να αποχωρήσουν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στα πλάνα φαίνονται οι στρατιωτικοί να ξυλοκοπούν άτομα που επιχειρούν να φύγουν από την περιοχή, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους σπρώχνουν και πάλι πίσω στα σύνορα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 18.00 το απόγευμα στην περιοχή του Έβρου:

– Συνελήφθησαν 16 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο

– Εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια

Από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

– Έχουν συλληφθεί 268 άτομα

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 38.480 περιπτώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα