Βόμβα στου Ζωγράφου: Τη μέθοδο “Pipe Bomb” χρησιμοποίησαν οι δράστες

Βόμβα στου Ζωγράφου: Τη μέθοδο “Pipe Bomb” χρησιμοποίησαν οι δράστες
Η βόμβα που εξουδετερώθηκε στου Ζωγράφου Glomex

Η βόμβα που εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στου Ζωγράφου και εξουδετερώθηκε περιείχε σιδερένιο σωλήνα, εκρηκτική ύλη, καλωδίωση, αλλά και δεκάδες καρφιά.

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του Ζωγράφου, εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο, που ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, μέσα από την περίφραξη της Πανεπιστημιούπολης, στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στη ΓΑΔΑ και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο πυροτεχνουργών των Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ώστε να ελέγξει το αντικείμενο και να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις. 

Συγκεκριμένα, οι πυροτεχνουργοί είδαν ένα πλαστικό δοχείο, που στο εσωτερικό του είχε έναν σιδερένιο σωλήνα, ρολόι, συνδεσμολογία με καλώδια και έναν σωλήνα με εκρηκτική ύλη και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη

Επίσης, μέσα στη βόμβα είχαν τοποθετηθεί και δεκάδες καρφιά, ενώ δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα, ότι οι κακοποιοί ήθελαν θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι δράστες ονομάζεται “Pipe Bomb”, λόγω του τοποθετημένου σωλήνα, ενώ μπορεί κανείς να την αντιγράψει ακόμη και από το διαδίκτυο. 

Όπως όλα δείχνουν, “τυφλό” τρομοκρατικό χτύπημα με θύματα αστυνομικούς ήθελαν οι τρομοκράτες, ωστόσο οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα