Web war Ελλάδας – Τουρκίας: Το χρονικό ενός “κυβερνοπολέμου”

Web war Ελλάδας – Τουρκίας: Το χρονικό ενός “κυβερνοπολέμου”
Κυβερνοεπίθεση unsplash

Το μεσημέρι της Κυριακής μαινόταν κυβερνοπόλεμος ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χάκερ. Οι μεν "έριξαν" την ιστοελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δε την ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν την Κυριακή κυβερνοπόλεμος ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χάκερ.

Η αρχή έγινε το πρωί της Κυριακής όταν η τουρκική ομάδα χάκερ Ayyldiz Tim “χτύπησε” την ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα οι Τούρκοι χάκερ ανέβασαν στην θέση της σελίδας βίντεο και μηνύματα στα ελληνικά, στα αγγλικά και τα τουρκικά.

Στο πάνω μέρος της σελίδας ανέγραψαν τη φράση “Γνωρίστε τα όριά σας” στα ελληνικά, ενώ υποδήλωσαν τη παρουσία τους στη σελίδα γράφοντας “Οι Ayyildiz Tim ήταν εδώ” στα αγγλικά.

Στο φόντο της ιστοσελίδας έβαλαν την τουρκική σημαία και τον Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ σε άλλο μήνυμά τους αυτοαποκαλούνταν ως “Κυβερνοστρατός της Τουρκίας”.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, όπως μεταδίδει το grtimes.gr, επεσήμανε πως η ενέργεια των Τούρκων, εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση που δέχονται ιστοσελίδες στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, καθώς αντίστοιχη επίθεση δέχτηκε σήμερα και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι εικάζει πως η επίθεση στον δήμο Χαλκηδόνας ήταν τυχαία, καθώς οι χάκερς έψαχναν γενικότερα ελληνικούς στόχους και κενά ασφάλειας για να «χτυπήσουν».

Τα “αντίποινα” των Anonymous Greece

Η απάντηση από τους Anonymous Greece. δεν άργησε να έρθει.

Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα με ανάρτηση στο Facebook δήλωσε ότι “έριξε” τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, γράφοντας χαρακτηριστικά τα εξής: “Μετά από επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είναι εκτός. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Μογγόλους να ηρεμήσουν γιατί θα χάσουν τη μπάλα”.

Στη συνέχεια μάλιστα, “έριξαν” και την ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα