Ξάνθη: Σε αναστολή 92 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Υγειονομικό προσωπικό (Φωτογραφία Αρχείου)
Υγειονομικό προσωπικό (Φωτογραφία Αρχείου) ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Σε αναστολή τέθηκαν 92 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Ανησυχία προκαλεί το ζήτημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου.

Σε αναστολή οδηγήθηκαν 92 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν στα πόστα τους.

Πρόκειται για το 14% των εργαζομένων του ΓΝΞ το οποίο μεταφράζεται σε 5 γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

ADVERTISING

Όπως γράφει το xanthinea.gr απομάκρυνση των εν λόγω εργαζομένων έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη Νοσοκομείο που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης.

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση υπό τη μορφή στάσης εργασίας έξω από το Νοσοκομείο, με τους υγειονομικούς να αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας και να εκφράζουν τους έντονους προβληματισμούς τους για την επόμενη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά και την απομάκρυνση όσων εργαζόμενων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, εκφράζοντας ωστόσο την έντονη δυσφορία του για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μέτρου και τις επιπτώσεις του στο σύστημα Δημόσιας Υγείας της Ξάνθης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network