Ξεκινά η καταγραφή των κατεστραμμένων οχημάτων από τις φωτιές

Αυτοκίνητα και περιουσίες έγιναν παρανάλωμα του πυρός στο Μάτι Αττικής
Αυτοκίνητα και περιουσίες έγιναν παρανάλωμα του πυρός στο Μάτι Αττικής AP

Κλιμάκια υπαλλήλων των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, καταρτίζουν λίστες οχημάτων που καταστράφηκαν στις πληγείσες από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Κι ενώ πάνω από 350 οχήματα έχουν μεταφερθεί από τις πληγείσες περιοχές της φωτιάς σε Μάτι, Νέο Βουτζά, Ραφήνα, Πικέρμι και Κινέτα, υπάρχουν δεκάδες ακόμη ή και εκατοντάδες κατεστραμμένα.

Σήμερα, τα κλιμάκια υπαλλήλων των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, ξεκίνησαν την καταγραφή των κατεστραμμένων οχημάτων από τη φωτιά για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ταυτοποίησή τους ώστε να διαγραφούν τα οχήματα αυτά από το Μητρώο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και να απαλλαγούν με τη διαδικασία αυτή από τις υποχρεώσεις των οχημάτων (π.χ. τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, ΚΤΕΟ κ.λ.π.).

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (26 Ιουλίου) στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου, του γενικού διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής Ηλία Δόλγυρα, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕΑΑ Ανδρέα Κονιδάρη, του προϊσταμένου του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας της ΠΕΑΑ Παναγιώτη Βεΐτη και της υπαλλήλου του ως άνω τμήματος Παναγιώτας Κρίτα.

ADVERTISING

Επιπλέον, αποφασίσθηκε να γίνει εισήγηση της Περιφέρειας Αττικής προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με την οποία θα διατυπώνεται αίτημα να δοθεί παράταση για όσα από τα κατεστραμμένα οχήματα είχαν την υποχρέωση αυτή την περίοδο να περάσουν από έλεγχο ΚΤΕΟ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής τους από το Μητρώο.

Τέλος, καλούνται οι πληγέντες από την πυρκαγιά Δήμοι να διαβιβάσουν στην Περιφέρεια (Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής) τις αιτήσεις που συγκεντρώνουν από κατόχους οχημάτων που έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά για όλες τις περαιτέρω ενέργειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στους 83 οι νεκροί. Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μάτι

Σπίρτζης: Αρχίζει έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι

Πού μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια για τους πυρόπληκτους

Λύρειο Ίδρυμα: Στάχτη το σπίτι 65 ορφανών παιδιών στο Μάτι

SHARE:

24Media Network