Ξεπέρασαν τους 12.000 οι ‘εγκλωβισμένοι’ στο βόρειο Αιγαίο μετανάστες

Ξεπέρασαν τους 12.000 οι ‘εγκλωβισμένοι’ στο βόρειο Αιγαίο μετανάστες
Στιγμιότυπα από τις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό,όπου διαμένουν περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην πλειονότητά τους Αφγανοί,Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Πόσοι μετανάστες και πρόσφυγες καταμετρήθηκαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς στη Χίο

Ξεπέρασαν για πρώτη φορά, μετά την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, τους 12.000 οι εγκλωβισμένοι στο βόρειο Αιγαίο μετανάστες και πρόσφυγες.

Στη Λέσβο σήμερα καταμετρήθηκαν 5.499 άτομα, στη Χίο 4.210 και στη Σάμο 2.316. Συνολικά καταμετρήθηκαν 12.025 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη Λέσβο έφθασαν το τελευταίο 48ωρο, από το Σαββάτο το πρωί μέχρι και σήμερα Δευτέρα το πρωί 45 πρόσφυγες και μετανάστες. Το ίδιο διάστημα στη Χίο πέρασαν 56 άτομα, ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Εν τω μεταξύ, δύο περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς από μετανάστες και πρόσφυγες αντιμετωπίστηκαν το Σαββατοκύριακο στη Χίο και στη Σάμο.

Από τη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, συνελήφθηκαν δυο Ιρακινοί, ηλικίας 20 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κλοπής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος τους, οι δυο Ιρακινοί έκλεψαν από 17χρονο ομοεθνή τους, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, συνελήφθησαν ένας 26χρονος Έλληνας ο οποίος με δυο μετανάστες, ένας 24χρονο Αιγύπτιο και ένας 33χρονο Ιρανό, συνελήφθηκαν να κατέχουν έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες με «δόσεις» ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), ηρωίνης και κοκαΐνης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα