Υπ. Παιδείας: Κανονικά και δωρεάν η διανομή συγγραμμάτων

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της βουλής με θέμα την επεξεργασία και την εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» (2η συνεδρίαση - ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων).(EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της βουλής με θέμα την επεξεργασία και την εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» (2η συνεδρίαση - ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων).(EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Νέες διαβεβαιώσεις απ' το υπουργείο στους φοιτητές, μετά τη σημερινή διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων

Τη διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα θα διανεμηθούν κανονικά και δωρεάν σε όλους τους φοιτητές, έδωσε, για ακόμη μία φορά, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η σημερινή διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Αγγελόπουλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των φοιτητών και τους διαβεβαίωσε ότι η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων θα γίνει κανονικά.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, στην οποία το υπουργείο, μέσω του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, πρότεινε -και συμφωνήθηκε με τον ΣΕΕΒΙ- να υπάρξουν νέοι τρόποι τιμολόγησης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ώστε να γίνεται συντομότερα η διαδικασία αποπληρωμής, τηρώντας απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια ως προς τους ελέγχους.

Παρά την θετική αυτή εξέλιξη όμως, ο ΣΕΕΒΙ έχει δηλώσει ότι τηρεί στάση αναμονής μέχρι να αλλάξει η διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών από πλευράς υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαβρόγλου προς εκδότες: Τα βιβλία θα δοθούν. Δεν αλλάζουμε στάση ως προς τις πληρωμές

Χωρίς συγγράμματα μένουν οι φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

SHARE:

24Media Network