Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου
Πυρκαγιά στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή της Λεωφ. Κνωσού Eurokinissi

Σημαντική χαρακτηρίζεται η άμεση κινητοποίηση του ελικοπτέρου το οποίο με τις συνεχείς ρίψεις κατάφερε και περιόρισε την έκταση της φωτιάς. Δεν υπάρχει ανησυχία για κανέναν φοιτητή αφού όλοι έχουν έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους, διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι.

Πλήρης η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται υπό έλεγχο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο – και επεκτάθηκε άμεσα, όπως δήλωσε ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. Όπως ανέφερε ο ίδιος η φωτιά αφορά σε κτήριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών «χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται».

Πυρκαγιά στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή της Λεωφ. Κνωσού, στο Ηράκλειο Eurokinissi

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κουκιαδάκη η ενημέρωση που έχει από τους φοιτητές είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεδομένου ότι έχουν επικοινωνήσει όλοι μεταξύ τους, όπως ανέφερε.

Σημαντική χαρακτηρίζεται η άμεση κινητοποίηση του ελικοπτέρου το οποίο με τις συνεχείς ρίψεις που κατάφερε στο μέτωπο περιόρισε την έκταση της φωτιάς. Παράλληλα αναμένεται από την Αθήνα, όπως ανέφερε ο κ. Κουκιαδάκης, το ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των ιδιωτικών υδροφόρων του Ηρακλείου οι ιδιοκτήτες των οποίων έσπευσαν άμεσα στον τόπο της φωτιάς.

Πυρκαγιά στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή της Λεωφ. Κνωσού, στο Ηράκλειο Eurokinissi

Πυρκαγιά στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή της Λεωφ. Κνωσού, στο Ηράκλειο Eurokinissi

Αρχικά, η λεωφόρος Κνωσού έκλεισε για τα οχήματα όμως αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε να μην ανοίγουν τα παράθυρα τους οι κάτοικοι της όμορης με το πανεπιστήμιο περιοχής καθώς είναι άγνωστα τα στοιχεία του καπνού και η τυχόν επικινδυνότητα τους. Η πυροσβεστική ρωτήθηκε αν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης των κατοίκων κοντινών οικιών αλλά όπως ανέφερε δεν συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσης τους, δήλωσε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λεονταράκης, η ζημιά πρέπει να είναι μεγάλη διότι καίγονται προκάτ εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης φτάνει σε λίγη ώρα στο Ηράκλειο ενώ η ενημέρωση του για τις συνθήκες είναι συνεχής.

Στο Ηράκλειο αύριο ο Υπουργός Παιδείας

Όπως έγινε γνωστό από τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, στο Ηράκλειο θα βρεθεί αύριο ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη από το Υπουργείο αναζητείται στέγη σε ξενοδοχείο για τους φοιτητές.

“Η ενημέρωση που έχω είναι ότι ο Υπουργός, ο κ. Γαβρογλου, θα βρισκεται εδώ αύριο, γύρω στις 4 το απόγευμα, όπου το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια με τον δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε στέγη στα παιδιά των εστιών. Ο Υπουργός μας έχει διαβεβαιώσει ότι έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις για ότι χρειαστεί, είτε πρόκειται για τη στέγαση των φοιτητών, για ειτε για ανάγκες ένδυσης και υπόδησης”. δήλωσε ο βουλευτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα