Υπόθεση Λιγνάδη: Τι αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης
Μεταφορά του Δημήτρη Λιγνάδη στον ανακριτή Eurokinissi

Σε ποια στοιχεία αναφέρεται το ένταλμα σύλληψης κατά του Δ. Λιγνάδη, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη (24/2).

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε, κατά την ελληνική Δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης του σκηνοθέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο γίνεται αναφορά στην κακουργηματική κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, εξηγώντας επιγραμματικά τος ενδείξεις που οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ένταλμα σύλληψης καταγράφεται πως ο κατηγορούμενος με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση και εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, καλλιέργησε κλίμα εμπιστοσύνης με τα θύματα του τα οποία βρίσκονταν σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία.

Οι ίδιες πήγες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης φέρεται είτε να ασκούσε βία σε βάρος των θυμάτων είτε να τα οδηγούσε σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας, προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς τους. Η 19η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, αναφέρει επίσης στο ένταλμα σύλληψης ότι ο ίδιος εμφανίζεται να έδρασε επί πολλά έτη «με εμμονή και εγκληματική ροπή», ενώ επέλεγε ως θύματά του κατά κύριο λόγο ανήλικους ή αλλοδαπούς.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που μέσω του συνηγόρου του έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα