Υπουργείο Δικαιοσύνης: Αυξάνονται οι αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων για τις εκλογές

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ξεκίνησαν τις πρώτες ενέργειες για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.

Αυξήσεις στις ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων αναμένεται να λάβουν χώρα αναφορικά με τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014.

ADVERTISING

Επιπλέον, λόγω των αυξημένων αναγκών και προκειμένου η εκλογική διαδικασία να κυλήσει απρόσκοπτα, για τους εκλογείς, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και για τις εφορευτικές επιτροπές, αποφασίστηκε ότι στα εκλογικά τμήματα των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές θα ενισχυθούν με δύο γραμματείς. Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τον τρόπο διευκόλυνσης της τήρησης των πρακτικών και εν γένει την εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα, έχει εκπονηθεί σχέδιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων και πρακτικών μετά τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας στα μεγάλα Πρωτοδικεία της χώρας, ενώ για τη διευκόλυνση των δικαστικών υπαλλήλων στο στάδιο πριν, κατά και μετά την εκλογική διαδικασία έχει ληφθεί πρόνοια για την αξιοποίηση σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος και στα 63 Πρωτοδικεία της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019
SHARE:

24Media Network