Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στον “Άγιο Στυλιανό”

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στον “Άγιο Στυλιανό”
Δημοτικό βρεφοκομείο "Άγιος Στυλιανός" intime

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται για τον θάνατο νηπίου στο δημοτικό βρεφοκομείο "Άγιος Στυλιανός". Το κοριτσάκι, ηλικίας μόλις 2,5 ετών, κατέληξε σήμερα κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση θα αναζητηθούν για τον θάνατο του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού που έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” την Παρασκευή (17/02).

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομιστούν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του GRTIMES.

Εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού έδωσε νωρίτερα και το υπουργείο Υγείας. Το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, οι οποίοι προσπάθησαν με ανανήψεις να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους, έξω από τον Άγιο Στυλιανό έφτασε ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα με «Γέφυρα Ζωής» στο εφημερεύον νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη, καθώς το κοριτσάκι κατέληξε.

Μια μέρα πριν, είχε διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις αλλά πήρε εξιτήριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα