Ζακ Κωστόπουλος: Ο φίλος αστυνομικός, η παραίνεση στον Ζακ για ηρεμία και τα μεγάλα κενά

Ζακ Κωστόπουλος: Ο φίλος αστυνομικός, η παραίνεση στον Ζακ για ηρεμία και τα μεγάλα κενά
Πλάνο από πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο Eurokinissi

Η κατάθεση του 44χρονου με το κίτρινο μπλουζάκι για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου άφησε πολύ μεγάλα ερωτηματικά. Ο αστυνομικός που τον ώθησε να καταθέσει, η... συμβουλή του στον Ζακ και ο λόγος που βρέθηκε στο σημείο.

Υστερα από εφτά μήνες ανάκρισης και ενώ το εικονίζεται σχεδόν σε κάθε βίντεο του λιντσαρίσματος του Ζακ Κωστόπουλου, ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι εμφανίστηκε στις αρχές για να καταθέσει.

Προφανώς, δεν θα το έκανε ποτέ αν δεν μεσολαβούσαν οι νέες αποκαλύψεις της διεπιστημονικής ομάδας Forensic Architecture, οι οποίες τελικά οδήγησαν την ΕΛΑΣ στο να τον ταυτοποιήσει αν και αρχικά είχε αρνηθεί να το κάνει εγείροντας μεγάλα ερωτηματικά.

Οταν ο μάρτυρας ρωτήθηκε γιατί δεν είχε πάει να καταθέσει μέχρι στιγμής, επικαλέστηκε ότι έχει παιδιά και “πως φοβόταν μην μπλέξει”. Υστερα είπε ότι συμβουλεύτηκε φίλο του αστυνομικό και έτσι μετέβη στο γραφείο του ανακριτή για να καταθέσει.

Στην κατάθεσή του, ο 44χρονος επέμεινε ότι ο Ζακ αντιστεκόταν συνεχώς, ότι έμοιαζε με αγρίμι και ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν με τίποτα να τον ηρεμήσουν.

Εξήγησε ότι βρέθηκε κοντά στο περιστατικό γιατί έπινε καφέ στο συγκεκριμένο σημείο ενώ ισχυρίστηκε ότι όταν είδε τον μετέπειτα νεκρό Ζακ να μπαίνει στο κατάστημα του Βενέτη του συνέστησε να ηρεμήσει ενώ εν συνεχεία το θύμα μπήκε στο κοσμηματοπωλείο.

Αποκάλυψε ότι είδε τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη να έρχονται μαζί και να τον κλωτσούν χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το δε γκλομπ που κρατούσε στα χέρια του ισχυρίστηκε ότι το μάζεψε από το έδαφος αφού έπεσε από έναν από τους αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Είναι σαφές ότι στην πολιτική αγωγή η εν λόγω κατάθεση προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και ως προς το περιεχόμενο και ως προς το χρόνο που αυτή δόθηκε.

Νομικές πηγές μάλιστα δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο 44χρονος εφόσον ο ανακριτής θελήσει να φωτίσει και άλλες πτυχές της υπόθεσης.

Καθόλου σίγουρο πάντως δεν μοιάζει το ενδεχόμενο να κλείσει η ανάκριση την επόμενη εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί σύμφωνα με πληροφορίες.

Παπαρούσου: Μας ενδιαφέρει ο ρόλος του στο περιστατικό, όχι η κατάθεση

Εν τω μεταξύ η Αννυ Παπαρούσου, μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε στον News24/7 στους 88,6 για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση. Όπως είπε αυτό που εξετάζεται στην κατάθεση του 33χρονου είναι η επτάμηνη καθυστέρηση, γιατί η αστυνομία δεν τον ταυτοποιούσε , ο τρόπος προσέλευσης στον ανακριτή και η στάση του στις πολλαπλές εκκλήσεις της οικογένειας να έρθουν να καταθέσουν άνθρωποι που ήταν παρόντες στο περιστατικό. 

Η κα Παπαρούσου συμπλήρωσε ότι “μας ενδιαφέρει ο ρόλος του σε σχέση με το περιστατικό και όχι η μαρτυρική του κατάθεση”. Το κρίσιμο είναι γιατί δεν προσήλθε ενώ υπήρχε κρούση από τον ανακριτή προς την αστυνομία να τον καλέσει. Ο ίδιος δεν αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο προσήλθε στην ανάκριση αλλά φαίνεται ότι ζήτησε τη βοήθεια ενός φίλου του, αστυνομικού, για το πώς θα καταθέσει”, πρόσθεσε η συνήγορος της οικογένειας.. Τόνισε ότι “έχουμε πολύ συγκεκριμένα γεγονότα στην υπόθεση και οι αστυνομικοί είναι κατηγορούμενοι και από τη μεριά του ανακριτή και από εμάς. Σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ καλά τον ρόλο του άνδρα, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να κρατά κι ένα γκλομπ”. 

Σχετικά με την αναφορά του άνδρα ότι ο Ζακ “πρέπει να λιποθύμησε στο φορείο” η κα Παπαρούσου υπενθύμισε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του όταν παρελήφθη από το ασθενοφόρο. “Προσπαθούμε να διαστρεβλώνουμε την εικόνα η οποία τεκμηριώνεται και επιστημονικά” κατέληξε η κα Παπαρούσου. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα