Ζακ Κωστόπουλος: Δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματά του στο μαχαίρι- Έγγραφο ντοκουμέντο

Ζακ Κωστόπουλος: Δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματά του στο μαχαίρι- Έγγραφο ντοκουμέντο
Έγγραφο για μαχαίρι Ζακ Κωστόπουλου NEWS 24/7

Το έγγραφο που αποδεικνύει πως δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο περιβόητο μαχαίρι που εντοπίστηκε στο κοσμηματοπωλείο έξω από το οποίο έχασε τη ζωή του, φέρνει στο φως το Νews 24/7 - Τι λέει για το DNA η ΕΛΑΣ.

Το News 24/7 φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το έγγραφο που αποδεικνύει πως δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, έξω από το οποίο έχασε τη ζωή του την 21η Σεπτεμβρίου, αναιρώντας την κατάθεση του δεύτερου που τον ξυλοκόπησε, ο οποίος σημείωσε ότι τον είδε να μπαίνει κρατώντας το μαχαίρι.

Το σχετικό πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων:

Έγγραφο για μαχαίρι Ζακ Κωστόπουλου NEWS 24/7

Το έγγραφο του 23ου ανακριτικού τμήματος του πρωτοδικείου Αθηνών, επιβεβαιώνει όσα δήλωνε πριν λίγες ημέρες στο News 24/7 στους 88,6 η Άννυ Παπαρούσσου, μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος. Επίσης έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση του 56χρονου μεσίτη ο οποίος είχε δηλώσει πως τον είδε να κρατάει μαχαίρι την ώρα που προσπαθούσε να εξέλθει του καταστήματος.

“Υπάρχει κατάθεση ότι ο Κωστόπουλος ζητούσε βοήθεια”, έλεγε η Άννυ Παπαρούσσου και δήλωνε ότι δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα του ακτιβιστή στο κοσμηματοπωλείο. “Ενδεχομένως να μπήκε για να προστατευτεί” ανέφερε ακόμη, τονίζοντας ότι δεν εντοπίστηκε κανένα αποτύπωμα του θύματος σε κανένα αντικείμενο “και βεβαίως όχι στο μαχαίρι”.

Πλάνο από το κοσμηματοπωλείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος Eurokinissi

Πρόσθεσε ότι από το οπτικό υλικό προκύπτει ότι ο 33χρονος ήταν σε κατάσταση ταραχής καθώς και ότι υπάρχουν πρόσωπα που έχουν “συναναστραφεί” μαζί του τα οποία δεν έχουν ταυτοποιθει. Ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να πειστούν οι άνθρωποι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν για να καταθεσουν.

Το βίντεο-ντοκουμέντο του News 24/7 λίγο πριν ο Ζακ Κωστόπουλος μπει στο κοσμηματοπωλείο όπου καταγράφεται η απώθησή του από δύο άτομα:

“Ήταν πάνω από 100 άτομα. Μένουν κάποιες πτυχές, κυρίως ως προς τον χρόνο του περιστατικού”, σημείωσε. Μίλησε για καθυστερήσεις στη διαδικασία. “Τα στοιχεία έρχονται αργά και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν”, υπογράμμιζε η Άννυ Παπαρούσσου.

Οι ισχυρισμοί ότι άγγιξε κοσμήματα και ότι πήγε να κλέψει, δεν ισχύουν

Περί απουσίας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο μαχαίρι που να ταυτοποιούνται με εκείνα του Ζακ Κωστόπουλου, είχε μιλήσει και η έτερη δικηγόρος της οικογένειας, Χρύσα Πετσιμέρη, επίσης μιλώντας στο News 24/7 στους 88,6.

Όπως χαρακτηριστικά είπε:

“Έχουμε στα χέρια μας την έκθεση των αποτυπωμάτων από το κατάστημα. Βρέθηκαν δύο τμήματα σε επιφάνεια πάγκου τοποθέτησης κοσμημάτων που ανήκουν στον ιδιοκτήτη. Ένα τμήμα αποτυπώματος στην εξωτερική επιφάνεια της γυάλινης εισόδου με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του θανόντος. Το αποτύπωμα είναι στην εξωτερική επιφάνεια, προφανώς από τη στιγμή που έπιασε την πόρτα μπαίνοντας μέσα.

Υπάρχουν άλλα αποτυπώματα που είναι άγνωστα. Επίσης, δεν έχουμε ακόμη τα αποτυπώματα από το μαχαίρι, αλλά υπάρχει τμήμα αποτυπώματος σε κορνίζα που είναι ανόμοιο με εκείνο του θανόντος. Κοινώς, οι ισχυρισμοί ότι άγγιξε κοσμήματα και ότι πήγε να κλέψει, δεν ισχύουν. Δεν υπάρχει κανένα αποτύπωμα εντός που να ανήκει στον Ζακ, δεν υπάρχει ληστεία ή απόπειρα ληστείας. Επίσης, δεν βρέθηκε πάνω του κανένα κλοπιμαίο, ούτε φακελάκι όπως ισχυρίστηκε αρχικά ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης”.

Υπενθυμίζεται πως αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων. Παράλληλα, στην ΕΛΑΣ δεν εξετάζουν μόνο τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά πολλά ακόμη από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων και όχι μόνο κάποια αποσπασματικά πλάνα, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Συνάντηση με τον Βούτση

Χθες άλλωστε, εκπρόσωποι της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας (LGBTGI) επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη συμπαράσταση του Κοινοβουλίου και την ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων, ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος και να καταλογισθούν ευθύνες φυσικών προσώπων και αρχών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Συρίγος και ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Περί DNA στο μαχαίρι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., όντως δεν βρέθηκαν τα αποτυπώματα του Κωστόπουλου στην λαβή του μαχαιριού, βρέθηκε όμως το DNA του.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση “αυτό αποδεικνύει και νομικά και εγκληματολογικά την οπλοφορία, που για εκείνους είναι μη αμφισβητήσιμη σε συνάρτηση με τις καταθέσεις που υπάρχουν γι αυτό και τονίζουν πως το αποτύπωμα δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και να απαλειφτεί από μία σειρά από παράγοντες, όπως ο ιδρώτας που δεν θα άφηνε ακέραιο αποτύπωμα ή άλλα αποτυπώματα που το επικαλύπτουν και αυτό το μαχαίρι το έπιασαν αρκετοί και μέχρι και αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» το έπιασαν χωρίς γάντια… Αντιθέτως το γενετικό υλικό θεωρούν ότι δεν βρισκόταν τυχαία στη λαβή του μαχαιριού.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα