Ζακ Κωστόπουλος: Πώς από τις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. φτάσαμε στην αλήθεια

Ζακ Κωστόπουλος: Πώς από τις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. φτάσαμε στην αλήθεια
ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεις, για τον Θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου Eurokinissi

Το χρονικό της υπόθεσης, οι πρώτες διαρροές της Αστυνομίας στα ΜΜΕ, οι ευθύνες που ακόμη δεν έχουν αποδοθεί, οι έρευνες που συνεχίζονται και τα βίντεο ντοκουμέντο ενός ξεκάθαρου λιντσαρίσματος στο κέντρο της Αθήνας.

“Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον Ζακ Κωστόπουλο. Πλήρης ανατροπή”. Πριν λίγες ώρες είχαμε το αποτέλεσμα των εκθέσεων των τοξικολογικών-ιστολογικών εξετάσεων για τη δολοφονία -όπως αποδεικνύεται- του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, η οποία έλαβε χώρα στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι εκθέσεις εμφάνιζαν τα αρνητικά αποτελέσματα και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες), ενώ ανέφεραν ότι θετική ήταν η εξέταση μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά.

Σε ό,τι αφορά στην ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό του 33χρονου, αυτή ήταν ελάχιστη, σε βαθμό που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για την οδική κυκλοφορία.

Αμέσως κάποιοι βιάστηκαν να γράψουν “άρα ήταν νηφάλιος και ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ήξερε ότι λήστευε”. Ξέχασαν πως στο περιβόητο μαχαίρι δεν βρέθηκαν ποτέ δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ. Επίσης, πάνω του δεν βρέθηκε κανένα κλοπιμαίο, ούτε υπήρξαν κοσμήματα που να έχουν αφαιρεθεί από τις προθήκες του καταστήματος. Αλλά και απόπειρα κλοπής να είχαμε, δικαιολογείται η βάρβαρη δολοφονία ενός ανθρώπου που έντρομος προσπαθούσε να σωθεί; Φυσικά όχι.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα που εξασφάλισε το News 24/7 είναι ξεκάθαρο.

Ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του.

Κοινώς, πέθανε από τα χτυπήματα που δέχθηκε. Δολοφονήθηκε.

Το δεκασέλιδο πόρισμα των ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, αναμένεται τώρα να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή και ενδέχεται να κληθούν εκ νέου ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο δεύτερος άνδρας που καταγράφηκαν να κλωτσούν τον 33χρονο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες οι δικηγόροι της οικογένειας κατήγγειλαν “επιλεκτική διαχείριση του υλικού της δικογραφίας από την πλευρά των αστυνομικών οργάνων”.

“Από δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα» στις 13/11/18, φαίνεται ότι το υλικό της δικογραφίας, και μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμα στοιχεία αυτού όπως είναι τα ιατροδικαστικά ευρήματα, διαβιβάζεται -επιλεκτικά- σε δημοσιογράφους και με μεγάλη καθυστέρηση στον ανακριτή. Η επιλεκτική αυτή διαχείριση του υλικού της δικογραφίας από την πλευρά των αστυνομικών οργάνων, τη στιγμή που συνάδελφοί τους βρίσκονται υπό πειθαρχική και ποινική διερεύνηση για την ίδια υπόθεση, δημιουργεί μείζον ζήτημα παραβίασης της αρχής της δίκαιης δίκης, κομμάτι της οποίας συνιστά ασφαλώς το στάδιο της ανάκρισης”.

Κατήγγειλαν δηλαδή αποσπασματικές πληροφορίες που κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα στα media κατά το δοκούν και χωρίς να έχει ελεγχθεί η αξιοπιστία τους. Μιλάμε για δημοσιεύματα που αποσκοπούσαν στο να δημιουργήσουν “κλίμα” εν αναμονή του τελικού πορίσματος που βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους για μια μετά θάνατον δικαίωση του θύματος. Αυτό ζητά η οικογένεια άλλωστε και οι φίλοι του, να μη μείνει αναπάντητο το βάρβαρο λιντσάρισμα ενός ανθρώπου, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας. Να μην παγιωθεί στις συνειδήσεις ως μια “δίκαιη πράξη”, να μη μείνει ατιμώρητο.

Το βίντεο-ντοκουμέντο του News 24/7 λίγο πριν ο Ζακ Κωστόπουλος μπει στο κοσμηματοπωλείο όπου καταγράφεται η απώθησή του από δύο άτομα:

Παράλληλα, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου κάνει δημόσια έκκληση για την συλλογή οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει την δολοφονία του με το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture να έχει αναλάβει τη διαδικασία μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, την επεξεργασία και την τελική παρουσίασή του. Είναι κάτι που έχει κρίσιμο νόημα μιας και η αντίστοιχη έρευνα που έγινε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε οδηγήσει σε καίρια συμπεράσματα για τον ρόλο που τήρησε η αστυνομία και οι ένστολοι οι οποίοι ήταν παρόντες κατά τα χτυπήματα του Ρουπακιά τα οποία και έγιναν ανεμπόδιστα.

Και στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου η αστυνομία ελέγχεται καθώς εκκρεμούν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που έχει εκκινήσει κατ’ εντολή του αρμοδίου υπουργείου, ενώ οι δικηγόροι ζητούν να ελεγχθεί και ο ρόλος των ανθρώπων του ΕΚΑΒ.

Την ώρα που η έρευνα συνεχίζεται, μένει να εξακριβωθεί αν τελικά οι πληροφορίες συγκλίνουν στο να επιβεβαιωθούν όσα είχε αρχικά γράψει στο προφίλ του στο Facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, υποστηρίζοντας πως ο 33χρονος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψει αλλά για να προστατευτεί.

Καμία καταγραφή του όπλου από την ΕΛΑΣ

Θυμίζουμε ακόμη πως από την αστυνομία δεν υπάρχει σαφής καταγραφή για το πού ακριβώς βρέθηκε το όπλο, ούτε και σαφής περιγραφή του μαχαιριού. Από την άλλη, υπάρχει μαρτυρία που αποκάλυψε το News 24/7, σύμφωνα με την οποία διερχόμενος κόλλησε το μαχαίρι στο λαιμό του θανόντος όσο ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Η αρχική “διαρροή” της ΕΛΑΣ στα ΜΜΕ, έκανε λόγο για “άνδρα που αποπειράθηκε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Παρασκευής κρατώντας μαχαίρι ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του”.

“Κρατώντας το μαχαίρι στο χέρι, βγήκε έξω από το κατάστημα γεμάτος αίματα, προσπαθώντας να διαφύγει, ωστόσο δεν τα κατάφερε, αφού στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και τον αφόπλισαν”.

Όπως προέκυπτε και από τα βίντεο-ντοκουμέντο, ο Κωστόπουλος βγήκε από το κοσμηματοπωλείο κρατώντας ένα κομμάτι γυαλί στην προσπάθειά του να διαφύγει. Οι μετέπειτα διαρροές της ΕΛΑΣ για τον “δράστη που ήταν σε κατάσταση αμόκ πιθανόν υπό την επήρεια ουσιών”, διαψεύσθηκαν και αυτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα