Ζέρβας: “Συγκλονίζει η πρωτόγνωρη κακοκαιρία. Γλίτωσε το Ποσείδι”

Ζέρβας: “Συγκλονίζει η πρωτόγνωρη κακοκαιρία. Γλίτωσε το Ποσείδι”
Κακοκαιρία στη Χαλκιδική MotionTeam

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στο πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ τόνισε πως η καταγραφή των ζημιών πρέπει να είναι άμεση.

Στη φονική θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική αναφέρεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Η απώλεια έξι συνανθρώπων μας και ο τραυματισμός άλλων εκατό, από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία που χτύπησε τη Χαλκιδική, μας έχει συγκλονίσει. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους. Σε ό,τι αφορά στο καθήκον της Πολιτείας, αυτό γίνεται βαρύτερο, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνιστούν πλέον έναν αστάθμητο παράγοντα κινδύνου που πρέπει να αντιμετωπιστεί» αναφέρει.

Ο κ.Ζέρβας προσθέτει πως «προετοιμασία, προειδοποίηση, αντιμετώπιση και αποκατάσταση, όλα είναι εξίσου σημαντικά για την αποφυγή στο μέλλον τέτοιων καταστροφών». Τονίζει δε πως η καταγραφή για την αποκατάσταση των ζημιών θα πρέπει να είναι άμεση.

«Το στολίδι της Βόρειας Ελλάδας και ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, πρέπει να αναταχθεί το συντομότερο. Τα επόμενα χρόνια ίσως να υπάρχει αύξηση τέτοιων φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Και σ’ αυτήν την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί, με όποιες δυνάμεις και υποδομές διαθέτει ο καθένας μας» συμπληρώνει ο κ. Ζέρβας.

Δεν έπληξε η κακοκαιρία το Ποσείδι

Μόνο μικρές υλικές σε πρόσκηνα προκλήθηκαν στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο Ποσείδι, από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Χαλκιδική.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή της Κατασκήνωσης του ΑΠΘ γνωστοποιεί ότι “δεν συνέβη κανένας τραυματισμός, δεν έπεσε κανένα δένδρο και όλα βρίσκονται στη θέση τους” και καθησυχάζει του γονείς που δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους.

Όπως διευκρινίζει, “εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση από χθες το βράδυ και δεν λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο”, ενώ “η ΔΕΗ εκτιμά ότι η επανασύνδεση θα γίνει αύριο, οπότε τα κινητά έχουν αποφορτιστεί και δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισής τους”.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για την κακοκαιρία στη Χαλκιδική μέσα από τη Live Blogging πλατφόρμα του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα