Κοινωνικό μέρισμα: ΑΜΕΑ καταγγέλλουν ότι τους απορρίπτει η εφαρμογή ως “μη δικαιούχους”

Κοινωνικό μέρισμα: ΑΜΕΑ καταγγέλλουν ότι τους απορρίπτει η εφαρμογή ως “μη δικαιούχους”
Γυναίκα σε αναπηρική πολυθρόνα. MotionTeam

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, μιλώντας στο News 24/7 κάνει λόγο για αδικία που υφίστανται όσοι παίρνουν αναπηρική σύνταξη

Χιλιάδες άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν οτι η εφαρμογή koinonokomerisma.gr δεν δέχεται τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό μέρισμα και τους απορρίπτει ως μη δικαιούχους.

Από την Τρίτη, οπότε άνοιξε η πλατφόρμα, χιλιάδες οικογένειες που έχουν ως μέλος του ΑΜΕΑ μπήκαν στην εφαρμογή για να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση. Όμως, με μεγάλη τους έκπληξη είδαν ότι το σύστημα δεν έκανε δεκτή την αίτησή τους.

Μιλώνστας στο News24/7 o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης εξηγεί ότι μετά από επικοινωνία με εκπροσώπους του υπουργού Οικονομικών, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ΗΔΙΚΑ και όσοι έκαναν την αίτηση, μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν από αύριο Πέμπτη. Ταυτόχρονα, ο κ. Βαρδακαστάνης χαρακτηρίζει κατάφωρη αδικία το γεγονός ότι το κοινωνικό μέρισμα δικαιούνται μόνο όσοι παίρνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν το δικαιούνται όσοι λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας, ακόμη και χαμηλή.

“Πρέπει να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης αυτών των ανθρώπων και όχι κρατική φιλανθρωπία” αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Φωτίου: Η μικρόψυχη αριθμητική της ΝΔ

“Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη της τελευταίας στιγμής ότι το μέρισμα θα δοθεί σε όλους τους ανάπηρους, τελικά πάλι ψεύδεται. Το μέρισμα δίνεται μόνον σε όσους εξ αυτών παίρνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ”.

Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η αν. τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου και συνεχίζει:

“Αποκλείεται έτσι ένας μεγάλος αριθμός χαμηλοσυνταξιούχων ΑμεΑ στη βάση της μικρόψυχης αριθμητικής στην οποία μας έχουν συνηθίσει: Μιας αριθμητικής με την οποία  οι μεγαλόστομες εξαγγελίες παροχών για όλους, μεταφράζονται αθόρυβα στην πράξη σε εξαπάτηση των περισσότερων.

Όταν δε ο  πολίτης που πίστεψε τις παραπλανητικές ανακοινώσεις που αναπαράγουν άκριτα τα φιλικά τους μέσα μπει στην πλατφόρμα για να υποβάλει αίτηση, διαπιστώνει εμβρόντητος ότι δεν είναι δικαιούχος!. Έτσι απλά, χωρίς καμία εξήγηση, σε αντίθεση με ό,τι είχε κατακτηθεί  για όλα τα μερίσματα που είχαν δοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ”¨.

Όλα αυτά πέρα από την ουσία, αποτυπώνουν την απαξιωτική, αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των ευάλωτων συμπολιτών μας από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ, με όρους φιλανθρωπίας.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, ως νέοι ηγεμόνες,  μοιράζουν σε λίγους από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ότι περισσεύει από την δήθεν αναπτυξιακή πολιτική τους, πολιτική ενίσχυσης των υψηλών εισοδημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν δίνει λογαριασμό, δεν διστάζει να εξαπατά και να ψεύδεται. Ελπίζουμε όχι για πολύ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα