ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας τον Αύγουστο του 1955. Είναι δικηγόρος και πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξελέγη βουλευτής Ηλείας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2007, του 2009, 2012, του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015. Επανεκλέχτηκε με τη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επίσης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ (2009) και Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης (2011), Πρόεδρος στη Διακομματική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και μέλος των Επιτροπών της Βουλής ( Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος). Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Ποινικολόγων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, εκλεγείς επί δύο συνεχείς θητείες. Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Ν.Ηλείας, 1999-2002, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Έχει διοργανώσει ημερίδες και συνέδρια στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία γενικού ενδιαφέροντος (Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ναρκωτικά, Φιλοσοφία Δικαίου, Αναθεώρηση Συντάγματος κ.α.). Είναι μέλος σε κινήσεις και σωματεία με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της κοινωνικής ζωής και την προώθηση λύσεων στα τοπικά προβλήματα (Διεπιστημονική κίνηση Πύργου, Επιτροπή Πρωτοβουλίας για διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Ηλεία, Σύλλογος Πυργίων ο «Άγιος Χαράλαμπος».)

Κώστας Τζαβάρας

"Καρφιά" Τζαβάρα για την αντικατάστασή του: "Ούτε παραιτήθηκα, ούτε είμαι άρρωστος"

Διαψεύδει ο βουλευτής της ΝΔ τις κυβερνητικές διαρροές σχετικά με τον λόγο αντικατάστασής του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές. Τι ανέφερε για το θέμα.

Υποκλοπές: Επιχείρηση "Σιωπηλός Μάρτυρας" στην Θεσμών

Υποκλοπές: Επιχείρηση "Σιωπηλός Μάρτυρας" στην Θεσμών

Αντικαταστάσεις διαφωνούντων, πιέσεις και παρεκτροπές επιστρατεύει η κυβέρνηση, ώστε να "πέσει σκοτάδι" (και) στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου έχουν κληθεί για εξέταση οι πρωταγωνιστές του Σκανδάλου των Υποκλοπών.

Οι "κατάρες" του Μαξίμου για Κεφαλογιάννη - Τζαβάρα και ο ευέλικτος Χατζηδάκης

Οι "κατάρες" του Μαξίμου για Κεφαλογιάννη - Τζαβάρα και ο ευέλικτος Χατζηδάκης

Πολυ το μετάνοιωσαν στο "Μητσοτακέϊκο" τον τρόπο που "μοίρασαν" τα στελέχη της Ν.Δ στις κοινοβουλευτικές επιτροπές το 2019 ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης περηφανεύεται επειδή αποδείχθηκε πιστός υπηρέτης πολλών αφεντάδων

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Θ. Ρουσόπουλο.

Ρουσόπουλος για υποκλοπές: "Έχουν μείνει ανοικτά ερωτήματα" - Κατέθεσε δική του πρόταση

Μετά τον Κώστα Τζαβάρα, και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος επισημαίνει πως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα και πως χρειάζεται ξεχωριστή έρευνα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας

Τζαβάρας για υποκλοπές: "Πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση - Πρέπει να έρθουν τεκμηριωμένες απαντήσεις"

Ως υπόθεση που αφορά τη λειτουργία του πολιτεύματος χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. "Δεν έχει ακόμη υπάρξει απάντηση για τον λόγο που παρακολουθείται" είπε.

Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκη Κεραμέως (Φωτογραφία αρχείου)

Η Διαμαντοπούλου είδε την "ευκαιρία" - Η στήριξη στην Κεραμέως και το σημιτικό μπλοκ στην κυβέρνηση

Αυτόκλητη υπερασπίστρια της Κεραμέως, ανέλαβε η Άννα Διαμαντοπούλου για την κατάργηση 37 τμημάτων ΑΕΙ. Οι φιλοδοξίες των προερχόμενων από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, δεν κρύβονται.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη

O Mητσοτάκης δεν φοβάται τις "ανταρσίες" βουλευτών του, φοβάται όσα αδυνατεί να αποτρέψει η αντιπολίτευση…

Ο Γιώργος Καρελιάς εκτιμά την κατάταση που διαμορφώνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, μετά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της αναγκαστικής συνεπιμέλειας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος για Κουφοντίνα: "Είναι πια φανερό ότι ο Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης"

Για "τεχνητή όξυνση" από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μία προσπάθεια "να ξεχαστεί το σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη, αλλά και το μπάχαλο στην πανδημία", κάνει λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος μέσω ανακοίνωσης.