Κορονοϊός: Η αεροπορική εταιρεία Swiss θέτει εκτός λειτουργίας τον μισό της στόλο

Κορονοϊός: Η αεροπορική εταιρεία Swiss θέτει εκτός λειτουργίας τον μισό της στόλο
Η αεροπορική εταιρεία Swiss AP Images for Pratt & Whitney

Μεγάλες οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό και στις αεροπορικές εταιρείες. Η Swiss International θέτει εκτός λειτουργίας τον μισό της στόλο και περιορίζει τις ώρες εργασίας.

Η θυγατρική της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, η Swiss International, ανακοίνωσε ότι θέτει εκτός λειτουργίας τον μισό της στόλο και περιορίζει τις ώρες εργασίες για το προσωπικό καμπίνας στην προσπάθειά της να προφυλάξει τα οικονομικά της τα οποία έχουν πληγεί λόγω της επιδημίας του νέου κορονοΐου.

«Προκειμένου να αντισταθμίσει τη ραγδαία μείωση στη ζήτηση και την απώλεια εσόδων, η SWISS αποφάσισε να λάβει αμέσως επιπλέον προληπτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τη ρευστότητά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες Παρασκευή.

Εξάλλου η εταιρεία επεσήμανε ότι η καταβολή μπόνους τόσο στο ιπτάμενο προσωπικό όσο και στα ανώτερα στελέχη της διεύθυνσης θα αναβληθεί για το τέλος του έτους και πρόσθεσε ότι σταματά τις προσλήψεις με εξαίρεση τους ασκούμενους, ενώ αναστέλλει ή ακυρώνει όλα τα μη απαραίτητα έργα.

Μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να συζητούν με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου έχουν την έδρα τους ώστε να λάβουν οικονομική βοήθεια μετά τη μείωση που έχουν δει στα έσοδά τους εξαιτίας του σημαντικού περιορισμού στα αεροπορικά ταξίδια λόγω της επιδημίας covid-19.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα