Αφγανιστάν: Επίθεση από καμικάζι – 6 νεκροί και 6 τραυματίες

Αφγανιστάν: Επίθεση από καμικάζι – 6 νεκροί και 6 τραυματίες
Αφγανιστάν επίθεση από καμικάζι AP

Επίθεση από καμικάζι έγινε σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τόσοι.

Ένας καμικάζι ανατίναξε σήμερα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο ενός κέντρου εκπαίδευσης στρατιωτών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι, ανακοίνωσε η αστυνομία και αξιωματούχοι ασφαλείας.

Ένας αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, δήλωσε ότι ο δράστης ανατίναξε τα εκρηκτικά του όταν εμποδίστηκε να εισέλθει στην Πανεπιστημιακή Σχολή Εθνικής Άμυνας “Στρατάρχης Φαχίμ”, δυτικά της Καμπούλ.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που έφευγαν οι δόκιμοι από την σχολή, η οποία είναι μια από τις βασικότερες ακαδημίες εκπαίδευσης αξιωματικών του στρατού στη χώρα. Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που εκπρόσωποι των Ταλιμπάν συναντώνταν με ανώτερους Αφγανούς πολιτικούς στη Μόσχα στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό της 18ετούς σύγκρουσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα