Αφγανιστάν: “Λουκέτο” στα ινστιτούτα αισθητικής διέταξαν οι Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: “Λουκέτο” στα ινστιτούτα αισθητικής διέταξαν οι Ταλιμπάν
Γυναίκες στο Αφγανιστάν Getty Images

Ακόμα περισσότερο περιόριζεται η πρόσβαση των γυναικών του Αφγανιστάν στο δημόσιο βίο, με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν να βάζουν "λουκέτο" στα ινστιτούτα αισθητικής.

Το κλείσιμο των ινστιτούτων αισθητικής στο Αφγανιστάν, μέσα σε ένα μήνα, διέταξε η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, έπειτα από ανακοίνωση του Υπουργείου Ηθών της.

“Η διορία για το κλείσιμο των ινστιτούτων αισθητικής είναι ένας μήνας”, δήλωσε ο Μοχαμάντ Σαντίκ Ακίφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας των Ηθών και Προώθησης της Αρετής.

Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ξένων κυβερνήσεων και αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζει τους ολοένα και αυξανόμενους περιορισμούς που επιβάλλουν οι Ταλιμπάν στις γυναίκες, αφότου κατέλαβαν την εξουσία του Αφγανιστάν το 2021.

Το 2022 οι αρχές του Αφγανιστάν έβαλαν “λουκέτο” και στα περισσότερα λύκεια θηλέων, ενώ απαγόρευσαν στις γυναίκες να φοιτούν στο πανεπιστήμιο αλλά και να εργάζονται σε οργανώσεις αρωγής. Απαγορεύεται ακόμη και η είσοδος των γυναικών και σε άλλους δημόσιους χώρους , όπως λουτρά, γυμναστήρια και πάρκα.

Τα ινστιτούτα αισθητικής πρωτοεμφανίστηκαν στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν, έπειτα από την κατάρρευση του πρώτου καθεστώτος των Ταλιμπάν, στα τέλη του 2001.

Πολλά παρέμειναν ανοικτά μετά το 2021, με τις ταμπέλες και τα παράθυρά τους καλυμμένα, προσφέροντας σε κάποιες γυναίκες εργασία και στις πελάτισσές τους υπηρεσίες ομορφιάς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα