Αφγανιστάν: “Παγωμάρα” στον αέρα του BBC – Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τηλεφώνησε live σε δημοσιογράφο

Αφγανιστάν: “Παγωμάρα” στον αέρα του BBC – Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τηλεφώνησε live σε δημοσιογράφο
Η δημοσιογράφος Yalda Hakim την ώρα της live επικοινωνίας με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν BBC

Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από εκπρόσωπο των Ταλιμπάν έλαβε στο κινητό της η δημοσιογράφος του BBC, Yalda Hakim. Συγκλονιστική στιγμή στον αέρα του καναλιού.

Μία συγκλονιστική στιγμή εκτυλίχθηκε live στον αέρα του BBC, όταν η δημοσιογράφος του καναλιού, Yalda Hakim δέχτηκε κλήση στο προσωπικό της τηλέφωνο από εκπρόσωπο των Ταλιμπάν.

Έχουμε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Shail Shaheen, στη γραμμή. Κύριε Shaheen, με ακούτε;, ρώτησε η δημοσιογράφος, στο πρόσωπο της οποίας ήταν έκδηλη η αμηχανία για το τηλεφώνημα και τη συνομιλία που θα ακολουθούσε.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η δημοσιογράφος ρώτησε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν τι αναμένεται να ακολουθήσει στο Αφγανιστάν, με τον ίδιο να απαντά:

Είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη”, ξεκαθαρίζοντας πως “φυσικά θέλουμε ισλαμική κυβέρνηση”.

Σχετικά με το καθεστώς που θα επικρατήσει στη χώρα και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στη διαβίωση των γυναικών, ο Shail Shaheen, απάντησε: “Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό εξαρτάται από τους δικαστές στα δικαστήρια και τους νόμους. Οι δικαστές θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο της μελλοντικής κυβέρνησης”.

Δείτε το συγκλονιστικό στιγμιότυπο:

Η Yalda Hakim εργάζεται σχεδόν μία δεκαετία στο BBC, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γεννηθεί στο Αφγανιστάν.

Τα τελευταία 24ωρα μάλιστα, μεταφέρει συχνά ρεπορτάζ και εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, από τη στιγμή που δρομολογήθηκε η παράδοσή της στην κατοχή των Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα