Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 27 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 27 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος

Ο χειρότερος χειμώνας των τελευταίων 15 ετών πλήττει το Αφγανιστάν. Κάτων των πέντε ετών ήταν τα παιδιά

Τον θάνατο 27 παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών προκάλεσαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις και το κρύο σε απομονωμένη περιοχή του βορείου Αφγανιστάν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των αρχών.

Οι δρόμοι της περιοχής Νταρζάαμπ στην επαρχία Τζαουζτζάν έχουν αποκλειστεί από ένα στρώμα χιονιού ύψους 50 εκατοστών και οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

"Δυστυχώς, 27 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και το κρύο", δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ραχματουλάχ Χασάρ, διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά πέθαναν τις τελευταίες δύο με τρεις ημέρες.

Όλα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν κάτω των πέντε ετών, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι καθώς εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι οι δρόμοι ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί.

Ο Ρεζά Γαφούρι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Τζαουζτζάν, επιβεβαίωσε τον θάνατο των μικρών αυτών παιδιών και σημείωσε ότι πρόκειται να αποσταλεί βοήθεια στην περιοχή.

Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τις χιονοπτώσεις και τις χιονοστιβάδες κάθε χειμώνα στο Αφγανιστάν, καθώς η έλλειψη επαρκών υποδομών δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: