Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση του ISIS σε λεωφορείο – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Διαβάζεται σε 1'
Afghanistan
Έκρηξη σε λεωφορείο στο Αφγανιστάν (φωτογραφία αρχείου) Rahmat Gul/AP Photo

Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο σε συνοικία της Καμπούλ εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη (07/11) σε λεωφορείο σε συνοικά της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι και άλλοι 20 να τραυματιστούν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χάλεντ Ζαντράν, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, έκανε λόγο για “έκρηξη σε ένα λεωφορείο που μετέφερε πολίτες στη συνοικία Νταστ-ε-Μπάρσι. Επτά συμπατριώτες μας έπεσαν μάρτυρες και άλλοι 20 τραυματίστηκαν”.

Η συνοικία Νταστ-ε-Μπάρσι κατοικείται κατά κύριο λόγο από Χαζάρους σιίτες, μια μειονότητα που μπαίνει συχνά στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Στις 28 Οκτωβρίου το ΙΚ είχε αναλάβει  την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο αυτής της συνοικίας.

Στις 28 Οκτωβρίου, το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της ίδιας περιοχής, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και επτά τραυματίες.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα