Αυστραλία: Διαδηλωτές κρέμασαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης στην οροφή του κοινοβουλίου

Διαβάζεται σε 1'
Συνθήματα και πανό υπέρ της Παλαιστίνης στην οροφή του Κοινοβουλίου στην Καμπέρα
Συνθήματα και πανό υπέρ της Παλαιστίνης στην οροφή του Κοινοβουλίου στην Καμπέρα YouTube

Διαδηλωτές ανέβηκαν σήμερα στην οροφή του κτιρίου του αυστραλιανού κοινοβουλίου στην Καμπέρα και κρέμασαν πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Μαύρα πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, όπως “από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη“, κρέμασαν διαδηλωτές από την οροφή του αυστραλιανού κοινοβουλίου στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

Σε εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνονται τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους να ξεδιπλώνουν πανό που έγραφαν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και εναντίον του Ισραήλ. Ένας ακτιβιστής πήρε ένα μεγάφωνο και κατηγόρησε το Ισραήλ για “εγκλήματα πολέμου” στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν ξεχνούμε, δεν θα συγχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε“, συμπλήρωσε.

Οι διαδηλωτές μάζεψαν τα πανό και απομακρύνθηκαν, συνοδεία αστυνομικών, περίπου μιάμιση ώρα αργότερα.

Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του κοινοβουλίου, κατήγγειλε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο γερουσιαστής Τζέιμς Πάτερσον του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Κόμματος της Αυστραλίας. Υπενθύμισε πως έγιναν δαπανηρές μετατροπές στο κτίριο προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιες εισβολές. «Απαιτείται η διεξαγωγή έρευνας», υπογράμμισε.

Δείτε βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα