Αυστραλία: Διάσωση τριών ατόμων από επίθεση καρχαριών

Αυστραλία: Διάσωση τριών ατόμων από επίθεση καρχαριών
Το φουσκωτό καταμαράν που δέχθηκε επίθεση από καρχαρίες. AP

Φουσκωτό καταμαράν με τρεις επιβάτες, στην Αυστραλία, δέχθηκε επιθέσεις από καρχαριές με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Η Αυστραλιανή Αρχή Θαλάσσιας Ασφάλειας προχώρησε στη διάσωσή τους.

Τρία άτομα, που επέβαιναν σε φουσκωτό καταμαράν στην Θάλασσα των Κοραλλίων, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Αυστραλίας, διασώθηκαν, αφού το σκάφος τους υπέστη καταστροφή από πολλές επιθέσεις από καρχαρίες, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Αρχή Θαλάσσιας Ασφάλειας (AMSA).

“Το σκάφος είχε αποπλεύσει από το Βανουάτου και κατευθυνόταν στην πόλη Κερνς της Αυστραλίας όταν έγινε επικοινωνία. Και οι δύο πλευρές του σκάφους έχουν καταστραφεί έπειτα από πολλές επιθέσεις καρχαριών”, ανακοίνωσε η AMSA.

Σωστικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν την κατάσταση.

Το Tion, ένα φουσκωτό καταμαράν μήκους εννέα μέτρων, εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (6/9). Το σκάφος βρέθηκε σε απόσταση περίπου 835 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κερν, στην Θάλασσα των Κοραλλίων. Η ΑMSA ζήτησε την συνδρομή ενός οχηματαγωγού με σημαία Παναμά, το οποίο έκανε την επιχείρηση διάσωσης με επιτυχία.

Οι τρεις άνδρες είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την Άννα Κοσίκινα, εκπρόσωπο της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας στην οποία ανήκει το καταμαράν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα