Αυστραλία: Πρώην διευθύντρια σχολείου καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών

Αυστραλία: Πρώην διευθύντρια σχολείου καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών
Η δράστιδα Μάλκα Λάιφερ. AP

Στην πολύ κλειστή και αυστηρή κοινότητα των υπερορθόδοξων εβραίων, ήταν δύσκολο για δύο μαθήτριες να καταγγείλουν την σεξουαλική τους κακοποίηση από τη διευθύντριά του σχολείου τους. Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, τα θύματα δικαιώθηκαν.

Δικαιώθηκαν δύο μαθήτριες εβραϊκού σχολείου στην Αυστραλία, καθώς η πρώην διευθύντριά τους που τις κακοποίησε σεξουαλικά καταδικάστηκε, την Πέμπτη (24/8), σε 15 χρόνια κάθειρξης, χωρίς να έχει το δικαίωμα υπό όρους αποφυλάκισης για τα επόμενα 11 έτη.

Ο δικαστής της Μελβούρνης, Μαρκ Γκαμπλ, αφού ανακοίνωσε την ποινή, κατήγγειλε την Μάλκα Λάιφερ για κατάχρηση της θέσης της, εντός της υπερορθόδοξης κοινότητας της πόλης, λέγοντας ότι το αποτρόπαιο έγκλημα τραυμάτισε τις μαθήτριες για όλη τους την ζωή.

Η δράστιδα Μάλκα Λάιφερ. AP

Δείχνουμε ότι οι φωνές των θυμάτων δεν θα φιμωθούν ποτέ”

Η ποινή επιβλήθηκε, αφότου κρίθηκε ένοχη για σεξουαλική επίθεση εναντίον των Ντάνι Έρλιχ και Έλι Σάπερ και σηματοδοτεί τη λήξη ενός δεκαετούς αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων.

Μητέρα οκτώ παιδιών, η Λάιφερ κατέφυγε στο Ισραήλ, όταν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήμες για τις πράξεις της το 2008.

Η πρώην διευθύντρια απελάθηκε στην Αυστραλία το 2021 και νωρίτερα φέτος κρίθηκε ένοχη για 18 κατηγορίες. Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση μιας τρίτης πρώην μαθήτριάς της Νικόλ Μάγερ.

Οι δύο μαθήτριες που δικαιώθηκαν χαιρέτισαν την απόφαση του δικαστηρίου ως ορόσημο για “να σπάσει το τείχος της σιωπής” που επικρατεί στην υπερορθόδοξη κοινότητα.

“Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, επειδή δεν καταθέσαμε τα όπλα. Αυτός ο αγώνας δεν ήταν ποτέ μόνο για εμάς. Δείχνουμε ότι οι φωνές των θυμάτων δεν θα φιμωθούν ποτέ, όποια εμπόδια και αν τους παρουσιαστούν”, είπε η Έλριχ έξω από τα δικαστήρια.

“Σε όλες τις άλλες επιζήσασες αυτού του εφιάλτη (λέμε), ποτέ δεν θα είστε μόνες, είμαστε όλες μαζί σας”, συμπλήρωσε.

Οι Elly Sapper, Dassi Erlich και Nicole Meyer, την ώρα που φτάνουν στο δικαστήριο. AP


Σεξουαλική κακοποίηση με πρόφαση τα μαθήματα “kallah”

Τα αδικήματά της διαπράχτηκαν από το 2004 ως το 2007 όταν ήταν υπεύθυνη της Ισραηλινής Σχολής Αντάς στην Μελβούρνη και οι δύο -πλέον- γυναίκες ήταν έφηβες. Το σχολείο αυτό ανήκει σε μια απομονωμένη εβραϊκή σέκτα στα περίχωρα της πόλης.

“Ήταν μια ζωή στην οποία οι εβραϊκοί νόμοι και τα έθιμα ήταν πολύ αυστηρά και τηρούνταν πιστά”, είπε ο Γκαμπλ και εξήγησε ότι αυτό το αυστηρό περιβάλλον σε συνδυασμό με την υψηλή θέση που κατείχε η Λάιφερ στην κοινότητα των Αντάς καθιστούσε υπερβολικά δύσκολο για τα κορίτσια να την καταγγείλλουν.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, η Λάιφερ επιτέθηκε σε ένα από τα κορίτσια το 2006, όταν την κάλεσε στο σπίτι για μαθήματα kallah, ένα είδος εθιμοτυπικού μαθήματος πριν το γάμο, το οποίο περιλαμβάνει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Η Λάιφερ υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ετοίμαζε τις μαθήτριές της για να γίνουν σύζυγοι.

“Αυτό θα σας βοηθήσει για τη νύχτα του γάμου σας”, είπε η Λάιφερ έπειτα από μια σεξουαλική επίθεση.

“Αυτό είναι το καλό για σένα”, φέρεται να είπε σε μια άλλη επίθεση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα