Αυστρία: Ψάχνουν Αδελφούς Μουσουλμάνους στη Βιέννη

Αυστρία: Ψάχνουν Αδελφούς Μουσουλμάνους στη Βιέννη
Ένας στρατιωτικός στη σκηνή του εγκλήματος της τρομοκρατικής ενέργειας, κοντά σε συναγωγή στη Βιέννη, 4 Νοεμβρίου 2020. AP

Η αυστριακή αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε περισσότερες από 60 διευθύνσεις, σε σχέση με τα ισλαμιστικά κινήματα των Αδελφών Μουσουλμάνων και της Χαμάς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.

Η αυστριακή αστυνομία προχώρησε τη Δευτέρα σε έρευνες σε τέσσερις διαφορετικές περιφέρειες σε σχέση με τα ισλαμιστικά κινήματα των Αδελφών Μουσουλμάνων και της Χαμάς, ανακοίνωσε η εισαγγελία, σε μια επιχείρηση η οποία δεν συνδέεται με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βιέννη.

Η έρευνα, που έχει αρχίσει πριν από περίπου έναν χρόνο, έχει στόχο «περισσότερους από 70 υπόπτους καθώς και ενώσεις στις οποίες είναι ύποπτοι ότι ανήκουν και οι οποίες υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων και της Χαμάς», ανακοινώθηκε από το γραφείο των εισαγγελέων της περιφέρειας της Στυρίας (νοτιοανατολική Αυστρία).

Μεταξύ των υπόπτων, 30 πήραν εντολή να εμφανισθούν στην αστυνομία για ανάκριση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εισαγγελία κάνει λόγο για «υποψίες για σχηματισμό τρομοκρατικής οργάνωσης, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και ξέπλυμα χρημάτων».

Οι έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Στυρία, την Καρινθία, την Κάτω Αυστρία και τη Βιέννη, έχουν στόχο «να πλήξουν τις ρίζες του πολιτικού ισλάμ», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

«Ενεργούμε με όλη μας την ισχύ εναντίον αυτών των εγκληματικών, εξτρεμιστικών και απάνθρωπων οργανώσεων», δήλωσε.

Την επομένη της επίθεσης, ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να καταπολεμήσει το πολιτικό ισλάμ.

Την περασμένη Δευτέρα, ένας συμπαθών του Ισλαμικού Κράτους άνοιξε πυρ σε συνοικία της Βιέννης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, στην πρώτη επίθεση αυτού του τύπου σε διάστημα δεκαετιών στην Αυστρία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα