Afua Asantewaa: Η Γκανέζα που τραγουδούσε επί πέντε μέρες για να μπει στο ρεκόρ Γκίνες

Διαβάζεται σε 3'
Afua Asantewaa: Η Γκανέζα που τραγουδούσε επί πέντε μέρες για να μπει στο ρεκόρ Γκίνες
Afua Asantewaa X

Επί 126 ώρες και 52 τραγουδούσε η Γκανέζα Afua Asantewaa, ολοκληρώνοντας τον μαραθώνιο που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα με σκοπό να χαρίσει στη χώρα της ένα ρεκόρ Γκίνες.

Να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες επιχειρεί η Γκανέζα Afua Asantewaa, καθώς  κατάφερε να ολοκληρώσει μαραθώνιο τραγουδιού που κράτησε πέντε ολόκληρες μέρες.

Με βραχνή φωνή και τυλιγμένη πάνω της τη σημαία της χώρας της, ευχαρίστησε το πλήθος των υποστηρικτών της που βρέθηκαν για να την στηρίξουν στην προσπάθειά της στην πρωτεύουσα Άκρα.

Εμφανώς εξαντλημένη, η 33χρονη με δυσκολία θυμόταν τι μέρα ήταν.

Ξεκινώντας την παραμονή των Χριστουγέννων, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ sing-a-thon κατά σχεδόν 24 ώρες όπως σημειώνει το BBC, αλλά πρέπει να περιμένει να δει αν η προσπάθειά της θα αναγνωριστεί επίσημα.

126 ώρες και 52 λεπτά

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η Asantewaa τραγουδούσε επί 126 ώρες και 52 λεπτά. Σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν τεθεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, της επιτρεπόταν ένα πεντάλεπτο διάλειμμα κάθε ώρα ή 20 λεπτά μετά από τέσσερις ώρες.

Μιλώντας με βραχνή φωνή, η Asantewaa, επιχειρηματίας και πρώην βασίλισσα ομορφιάς, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο μαραθώνιος θα αποτελέσει έμπνευση για όλες τις γυναίκες. “Να βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας και να δοκιμάζετε νέες ευκαιρίες… όταν βάζετε το μυαλό σας σε κάτι, μπορείτε να το πετύχετε” είπε μεταξύ άλλων.

Η αξιοθαύμαστη προσπάθειά της προσέλκυσε μεγάλο αριθμό ευχών, ιδίως την ημέρα των Χριστουγέννων. Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν εκεί ήταν μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες της μουσικής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Stonebwoy, Shatta Wale και Sarkodie. Εκεί βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος Mahamudu Bawumia όπως επίσης και πλήθος ηθοποιών και άλλων σημαντικών προσώπων της χώρας.

Άκουσαν την κ. Asantewaa να τραγουδά 125 τραγούδια επιλεγμένα από την ιστορία της γκανέζικης μουσικής σε είδη όπως gospel, high-life και hip-life, στην προσπάθειά της να προωθήσει τον πολιτισμό της χώρας της.

Την Asantewaa συνόδευε ένας DJ που έπαιζε το backing track. Εκείνη μπορούσε να διακόψει το τραγούδι ή να σταματήσει ανάμεσα στα τραγούδια μόνο για το πολύ 30 δευτερόλεπτα. Τραγουδούσε παρουσία ζωντανού κοινού με το πλήθος να συμμετέχει ένθερμα στην προσπάθειά της, αλλά η Asantewaa εμφανιζόταν πίσω από διαφανές γυαλί για να μην αποσπάται η προσοχή της από το θόρυβο.

Όλη η προσπάθεια για το ρεκόρ βιντεοσκοπήθηκε και υπήρχαν επίσης επώνυμοι μάρτυρες που θα υποβάλουν έκθεση στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, τη γειτονική Νιγηρία κατέκλυσε μια μανία για την κατάρριψη ρεκόρ, η οποία προκλήθηκε από τη σεφ Hilda Baci που μαγείρευε για περισσότερες από 90 ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα