Αγγλία: Η πρώτη μουσουλμάνα επικεφαλής δημοτικού συμβουλίου, έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης

Αγγλία: Η πρώτη μουσουλμάνα επικεφαλής δημοτικού συμβουλίου, έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης
Η Arooj Shah, η πρώτη γυναίκα μουσουλμάνα που εκλέχθηκε να ηγηθεί το δημοτικό Συμβούλιο τη πόλης Oldham, της Βόρειας Αγγλίας. Twitter

Η Arooj Shah, πρώτη μουσουλμάνα επικεφαλής δημοτικού συμβουλίου, περιοχής του ευρύτερου Μάντσεστερ, έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης την Τρίτη 13/7.

Το αυτοκίνητο της πρώτης μουσουλμάνας επικεφαλής δημοτικού συμβουλίου στη βόρεια Αγγλία, Arooj Shah, έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, με τις συνέπειες να περιορίζονται σε υλικές ζημιές, καθώς κατεστράφη γειτονική ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά. Κατά τη σχετική ενημέρωση “η αστυνομία κλήθηκε λίγο πριν από τη 13:30, την Τρίτη 13 Ιουλίου, για ένα όχημα το οποίο μόλις είχε πυρποληθεί στην οδό Greengate, του Oldham”. Η Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Διάσωσης έσπευσε στο σημείο, μαζί με την αστυνομία. Οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι το όχημα κάηκε σκόπιμα.

Η επίθεση κατά του μέλους των Εργατικών, καταδικάστηκε αμέσως από πολιτικά πρόσωπα του Μάντσεστερ. “Η Arooj Shah έχει την αλληλεγγύη μου, καθώς έγινε στόχος με έναν τόσο δειλό τρόπο”, δήλωσε ο βουλευτής του Oldham West και Royton, Jim McMahon. “Δεδομένου ότι πρόκειται για μια υπό εξέλιξη έρευνα, περιορίζομαι σε αυτά που μπορώ να πω δημόσια, αλλά εκφράζω την υποστήριξη και στέλνω τις σκέψεις μου στην Arooj και την οικογένειά της. “

Η Shah μεγάλωσε στο Glodwick, ένα από τα πιο φτωχά διαμερίσματα της Αγγλίας, αφότου οι γονείς της μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Πακιστάν, για να εργαστούν στην τοπική κλωστοϋφαντουργία στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η ίδια, όταν εξελέγη επικεφαλής στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης τον Μάιο, είχε μιλήσει για τους αγώνες της περί καταπολέμησης του ρατσισμού και του μισογυνισμού, καθώς και για τον “πόλεμο” που δέχθηκε από τους “παραδοσιακούς” στην κοινότητά της.

Αναφερόμενος στην επίθεση, ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Howard Sykes, χαρακτήρισε το περιστατικό ως “τρομακτικό”, τονίζοντας πως “δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό, πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την εγκληματική επίθεση”. “Όλοι αξίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και δικαιοσύνη. Τέτοια τρομοκρατικά περιστατικά δεν έχουν ρόλο στην κοινωνία μας”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα