Αίγυπτος: Διεθνής κατακραυγή για την καταδίκη 3 δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα

Αίγυπτος: Διεθνής κατακραυγή για την καταδίκη 3 δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις από ξένες κυβερνήσεις μετά τη καταδίκη των 3 δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου απέρριψε χθες Δευτέρα τις επικρίσεις από άλλες χώρες σε ό,τι αφορά το σύστημα απονομής δικαιοσύνης και κάθε επέμβαση στα εσωτερικά της ζητήματα.

Η απόφαση ενός αιγυπτιακού δικαστηρίου να καταδικάσει σε ποινές κάθειρξης τρεις δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα και άλλους για στήριξη μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης» —των Αδελφών Μουσουλμάνων του ανατραπέντος πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι— προκάλεσε έντονη διεθνή κατακραυγή.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου απορρίπτει σθεναρά κάθε σχόλιο από οποιαδήποτε πλευρά στο εξωτερικό που θέτει υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία του αιγυπτιακού δικαστικού συστήματος και το κατά πόσον είναι δίκαιες οι αποφάσεις του», ανέφερε το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

«Το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι απορρίπτει οποιαδήποτε επέμβαση στα εσωτερικά (της Αιγύπτου). . . και αυτό επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών σε ποικίλες συνομιλίες που είχε προσφάτως» με εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων, προστίθεται στην ανακοίνωση της αιγυπτιακής διπλωματίας.

SHARE:

24Media Network