Αίγυπτος: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί σε εξέγερση

Αίγυπτος: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί σε εξέγερση

42 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί σε εξέγερση εναντίον εκείνων "που θέλουν να κλέψουν" την επανάσταση με τα τανκς

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καλούν σε εξέγερση, έπειτα από την επέμβαση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς τα ξημερώματα στο Κάιρο κατά την οποία σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτική βιτρίνα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καλεί με γραπτή ανακοίνωσή του "σε εξέγερση τον μεγάλο λαό της Αιγύπτου εναντίον εκείνων που προσπαθούν να τού κλέψουν την επανάστασή του με τα τανκς".

Ταυτόχρονα, το κόμμα καλεί "τη διεθνή κοινότητα, τις διεθνείς οργανώσεις και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να επέμβουν για να εμποδίσουν και άλλες σφαγές και την εμφάνιση μίας νέας Συρίας στον αραβικό κόσμο".

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους ισλαμιστών που προσεύχονταν μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι "ομάδα τρομοκρατών" προσπάθησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Διαδηλωτές αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τη χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας υπό συγκεχυμένες συνθήκες.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο στρατός πυροβόλησε στον αέρα, ενώ τα απευθείας πυρά προέρχονταν από άνδρες με πολιτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αίγυπτος: Νεκροί και κλιμάκωση της έντασης. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τις αιματηρές συγκρούσεις

Αίγυπτος: 37 νεκροί, πάνω από 1.000 τραυματίες μέσα σε ένα 24ώρο

SHARE:

24Media Network