Αίγυπτος: Πάνω από 1.000 συλλήψεις μετά τις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Σίσι

Από τη διαδήλωση.
Από τη διαδήλωση. AP

H αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και συνέλαβε εκατοντάδες, ανάμεσά τους δημοσιογράφι και ακτιβιστές.

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αίγυπτο μετά τις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας και ένα νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις την Παρασκευή εναντίον του προέδρου της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, σύμφωνα με αιγυπτιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενός εξόριστου επιχειρηματία, εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν την Παρασκευή το βράδυ την απαγόρευση να διαδηλώσουν κατά της εξουσίας, στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις, αξιώνοντας την παραίτηση του προέδρου με το σύνθημα «Σίσι, παραιτήσου».

ADVERTISING

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου απώθησαν το πλήθος των διαδηλωτών κάνοντας χρήση δακρυγόνων και έκτοτε έχουν συλλάβει εκατοντάδες διαδηλωτές, όπως και δημοσιογράφους και πολιτικούς ακτιβιστές.

Τις συλλήψεις καταδίκασαν διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Human Rights Watch και η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Από την πλευρά του, το αιγυπτιακό Κέντρο για τις Ελευθερίες και τα Δικαιώματα επιβεβαιώνει ότι 1.003 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την Παρασκευή. Το Κέντρο για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα έκανε λόγο για 1.298 συλλήψεις.

Μεταξύ των τελευταίων συλληφθέντων, βρίσκονται πολλοί ακαδημαϊκοί και ακτιβιστές, επικριτές της κυβέρνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος
SHARE:

24Media Network