Αίγυπτος: “Τρομοκρατική ενέργεια” η έκρηξη οχήματος – 20 νεκροί και 47 τραυματίες

Αίγυπτος: “Τρομοκρατική ενέργεια” η έκρηξη οχήματος – 20 νεκροί και 47 τραυματίες
Έκρηξη οχήματος στο Κάιρο AP

Αυτοκίνητο που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς την αντίθετη κατεύθυνση και που περιείχε εκρηκτικά, συγκρούστηκε με άλλα τρία αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. Ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών είναι 20 και οι τραυματίες 47.

Στους 20 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από την πολύνεκρη σύγκρουση στο κέντρο του Καΐρου που σημειώθηκε την Κυριακή, όπως δήλωσε η Υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Χάλα Ζάγιεντ και αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Την ίδια στιγμή, αυξήθηκε και ο αριθμός των τραυματιών, που έφτασαν τους 47, εκ των οποίων 2-3 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τρομοκρατική ενέργεια

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, ένα αυτοκίνητο που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς την αντίθετη κατεύθυνση, κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου και κοντά στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, συγκρούστηκε με τρία άλλα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκληθεί δυνατή έκρηξη.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα από το αιγυπτιακό υπουργείο, το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο τροχαίο ανήκε στη μαχητική οργάνωση Χασμ και περιείχε εκρηκτικά που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατική επιχείρηση.

Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται δύο υπάλληλοι του παρακείμενου νοσοκομείου για καρκινοπαθή παιδιά.

Οι ασθενείς του νοσοκομείου μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι χαρακτήρισε «τρομοκρατική» ενέργεια την πολύνεκρη σύγκρουση οχημάτων στο κέντρο του Καΐρου, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του να έρθει αντιμέτωπος με την βάρβαρη τρομοκρατία και την εκριζώσει, ενώ παράλληλα εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συλλυπητήρια του στους «Αιγύπτιους και τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δειλό περιστατικό τρομοκρατικής προέλευσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα