Αίρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν

Αίρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν

Ο τετράμηνος εφιάλτης του Ντομινίκ Στρος Καν οδεύει προς το τέλος του. Σύμφωνα με την "New York Post" ο εισαγγελέας θα ζητήσει την διακοπή κάθε δίωξης

Τέλος σε μία πολύκροτη υπόθεση, φαίνεται πως βάζει ο εισαγγελέας ο οποίος είναι αρμόδιος για την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο εισαγγελέας εμφανίζεται να ναι έτοιμος να ζητήσει την Τρίτη από το δικαστή να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "New York Post".

Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον εισαγγελέα Σάιρους Βανς, η εφημερίδα αναφέρει πως ο τελευταίος ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για άρση των κατηγοριών και διευκρινίζει πως τέτοιες προτάσεις από την εισαγγελία γίνονται εν γένει αμέσως δεκτές από τους δικαστές.

Εάν συμβεί αυτό, ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία αμέσως.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο εισαγγελέας θα αναφέρει στην πρότασή του πως οι κατηγορίες εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, ο οποίος κατηγορείται από μια καμαριέρα ότι την υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα στις 14 Μαΐου στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, δεν είναι δυνατό να αποδειχθούν "πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας".

Παράλληλα θα αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας που διεξάγεται εδώ και τέσσερις μήνες και μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία, τα οποία να θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της καμαριέρας, της Ναφισάτου Ντιάλο.

Το Σάββατο ο Κένεθ Τόμσον, ο δικηγόρος της καμαριέρας, δήλωσε στους "New York Times" ότι περιμένει πως θα παύσουν οι διώξεις σε βάρος του Στρος-Καν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρχονται μηνύσεις από Στρος Καν

"Θύμα βιασμού" η καμαριέρα

SHARE:

24Media Network