Ακραία μέτρα για περιορισμό της μετανάστευσης προαναγγέλλει ο Τραμπ

Ακραία μέτρα για περιορισμό της μετανάστευσης προαναγγέλλει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως, αν εκλεγεί, θα λάβει μέτρα ακόμη και ακραία για τον περιορισμό της μετανάστευσης

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δεσμεύθηκε σήμερα ότι θα επιβάλει "ένα υπερβολικά σφιχτό φιλτράρισμα" στους μετανάστες, αν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

"Είναι καιρός να θέσουμε σε εφαρμογή νέους ελέγχους απέναντι στις απειλές τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Θα τους χαρακτήριζα ακραίο φιλτράρισμα", δήλωσε σε ομιλία στο Οχάιο (βόρειες ΗΠΑ) για το πρόγραμμά του στην εξωτερική πολιτική.

"Έχει σημάνει η ώρα για μια νέα προσέγγιση", δήλωσε ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων κάνοντας έναν αρνητικό απολογισμό των διπλωματικών και στρατιωτικών ενεργειών του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

''Έχουμε δημιουργήσει κενά που επιτρέπουν στην τρομοκρατία να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει", συνέχισε ο Τραμπ.

"Η πολιτική της Χίλαρι Κλίντον επέτρεψε να προσφερθεί μια παγκόσμια σκηνή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος", πρόσθεσε.

Αντίθετα, κατέληξε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, "η κυβέρνηση Τραμπ θα καθιερώσει μια απλή αρχή που θα εφαρμόζεται σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν τη μετανάστευση. Θα είμαστε σταθεροί, θα είμαστε ακόμα και ακραίοι. Δεν θα δεχθούμε στη χώρα αυτή παρά μόνο εκείνους που συμμερίζονται τις αξίες μας και σέβονται τον πληθυσμό μας".

Υποσχέθηκε τέλος και πάλι να "διακόψει τη μετανάστευση από ορισμένες περιοχές του κόσμου που είναι οι πιο ασταθείς και επικίνδυνες".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

WSJ: Ο Τραμπ πρέπει να αλλάξει πορεία. Αλλιώς ας παραιτηθεί

SHARE:

24Media Network