Ακροδεξιοί ναύλωσαν πλοίο και κινούνται εναντίον μεταναστών

Ακροδεξιοί ναύλωσαν πλοίο και κινούνται εναντίον μεταναστών

Δίκτυο ακροδεξιών ναύλωσε ένα πλοίο για να "αντιμετωπίσει" όπως αναφέρει, τη μετανάστευση στη Μεσόγειο

Ένα πλοίο 40 μέτρων, το C-Star, το οποίο έχουν ναυλώσει μέλη ακροδεξιών οργανώσεων κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο με στόχο όπως ισχύριζονται, την παράνομη μετανάστευση ανοικτά της Λιβύης.

Η επιχείρηση με όνομα «Defend Europe» (Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη) διεξάγεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identitaire (GI) και κυρίως τα παρακλάδια της στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Το δίκτυο κατάφερε να συγκεντρώσει 76.000 ευρώ από χίλιους δωρητές μέσω του Διαδικτύου από τα μέσα Μαΐου, παρά την εκστρατεία που διεξήχθη για να εμποδιστεί η χρηματοδότησή του και η οποία οδήγησε στο πάγωμα του λογαριασμού της στο PayPal.

Με αυτά τα χρήματα το GI μπόρεσε να ναυλώσει το C-Star και το πλήρωμά του, τα οποία αναχώρησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από το Τζιμπουτί και αναμένεται να διασχίσουν αύριο τη Διώρυγα του Σουέζ για να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα στα ανοικτά της Λιβύης.

Στόχος είναι «να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπο των αυτοαποκαλούμενων ανθρωπιστικών ΜΚΟ, τη συνεργασία τους με τις μαφίες των διακινητών και τις θανάσιμες επιπτώσεις των ενεργειών τους στη θάλασσα», εξήγησε ο Κλεμέν Γκαλάν σε βίντεο που ανήρτησε το GI στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Στη διάρκεια της αποστολής μας όταν συναντάμε πλοία γεμάτα με παράτυπους μετανάστες, θα καλούμε την ακτοφυλακή της Λιβύης ώστε να έρθουν να τους σώσουν και θα φροντίζουμε για την ασφάλειά τους μέχρι να φτάσουν», πρόσθεσε.

Στόχος είναι οι μετανάστες να επαναπροωθούνται στη Λιβύη. Η ιταλική ακτοφυλακή δεν θεωρεί ότι η Λιβύη προσφέρει «ασφαλές λιμάνι» και για τον λόγο αυτό αποβιβάζει τους μετανάστες που περισυλλέγει στη Μεσόγειο στην Ιταλία.

«Σώζοντας τους ανθρώπους και υψώνοντας εμπόδια στο δίκτυο των διακινητών, μπορούμε να σώσουμε την Ευρώπη και παράλληλα να σώσουμε ζωές», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του GI Ιταλίας.

Πολλές ΜΚΟ που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλευση του πλοίου αυτού.

Επιπλέον στη Γαλλία ένας κυβερνητικός οργανισμός ενημέρωσε τη δικαιοσύνη για την επιχείρηση αυτή των ακροδεξιών, καταγγέλλοντας «μια πρόκληση σε διακρίσεις» και τον κίνδυνο διάπραξης «του αδικήματος της παρεμπόδισης» των διασωστών.

(Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφία: defendeurope.net)

SHARE:

24Media Network