Alexa: “Προκάλεσε” 10χρονο κοριτσάκι να βάλει κέρμα στην πρίζα

Alexa: “Προκάλεσε” 10χρονο κοριτσάκι να βάλει κέρμα στην πρίζα
Alexa iStock

Η Alexa της Amazon "προκάλεσε" ένα 10χρονο κορίτσι να αγγίξει με ένα κέρμα τις άκρες μιας πρίζας. Η άμεση αντίδραση της εταιρείας.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που παραπέμπει σε “εκδίκηση των μηχανών τεχνολογίας” είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας συναγερμό στην Amazon, καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Alexa “προκάλεσε” ένα 10χρονο κοριτσάκι να αγγίξει με ένα νόμισμα τις άκρες μιας μισο-εισαγμένης πρίζας.

Η συγκεκριμένη πρόκληση που λίγο έλειψε να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα, προκάλεσε, σύμφωνα με το BBC, την άμεση αντίδραση της εταιρίας, η οποία προχώρησε σε ενημέρωση του διάσημου Google Assistant, Alexa.

“Τοποθέτησε έναν φορτιστή τηλεφώνου περίπου στη μέση μιας πρίζας και στη συνέχεια άγγιξε με ένα κέρμα τις εκτεθειμένες άκρες του”, ακούστηκε να λέει η Alexa στο κοριτσάκι, με την Amazon να προχωράει άμεσα στην επίλυση του σφάλματος μόλις πληροφορήθηκε για το συμβάν.

Η μητέρα του κοριτσιού, Kristin Livdahl, έκανε γνωστό το περιστατικό μέσω του Twitter και περιέγραψε πως “Κάναμε κάποιες φυσικές προκλήσεις προηγουμένως και λόγω της κακοκαιρίας ήμασταν μέσα και ήθελε απλά ακόμα μια. Τότε ήταν που η φωνή της Alexa πρότεινε να συμμετέχουμε στην πρόκληση την οποία βρήκε στο διαδίκτυο.

Η επικίνδυνη δραστηριότητα, γνωστή ως “the penny challenge” (η πρόκληση της δεκάρας), άρχισε να κυκλοφορεί στο TikTok και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από περίπου ένα χρόνο και πρόκειται ουσιαστικά για ένα αρκετά επικίνδυνο challenge, καθώς ως γνωστόν πολλά μέταλλα είναι καλοί αγωγοί του ρεύματος και η επαφή τους με ηλεκτροφόρες πρίζες μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, πυρκαγιές και άλλες ζημιές.

Σε δήλωσή της στο BBC η Amazon ανέφερε πως προχώρησε στην αναβάθμιση της Alexa προκειμένου να αποτρέψει τη φωνητική βοηθό από παρόμοια δραστηριότητα στο μέλλον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα