Αμερικάνικο δικαστήριο έκρινε παράνομη τη μαζική συλλογή τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA

default image

Δικαστική απόφαση έκρινε παράνομη τη συλλογή τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA, με την αμερικάνικη κυβέρνηση και το Λευκό Οίκο να δηλώνουν ότι θα εξετάσουν τη δικαστική απόφαση

Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσαν ότι “εξετάζουν” την απόφαση που εξέδωσε σήμερα ένα αμερικανικό δικαστήριο κρίνοντας παράνομη τη μαζική συλλογή τηλεφωνικών δεδομένων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) διότι δεν είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Ο Νεντ Πιρς, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου δήλωσε: “Χωρίς να σχολιάζουμε τη σημερινή απόφαση, ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι πιστεύει πως θα έπρεπε να τερματιστεί το πρόγραμμα μαζικής συλλογής μεταδεδομένων, δηλαδή με βάση το άρθρο 215 του Αντριτομοκρατικού Νόμου) με την παρούσα μορφή του, με τη δημιουργία ενός εναλλακτικού μηχανισμού που θα διατηρεί τις ουσιαστικές δυνατότητες του προγράμματος χωρίς να συλλέγει η κυβέρνηση μαζικά δεδομένα”.

“Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με μέλη του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα για να πετύχουμε ακριβώς αυτό και μας ενθαρρύνει η θετική πρόοδος που έχει επιτευχθεί για την εφαρμογή αυτών των σημαντικών μεταρρυθμίσεων”, πρόσθεσε ο Πιρς στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ενώ, από την πλευρά της, η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς,καταθέτοντας σε μια επιτροπή της Γερουσίας, είπε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου “εξετάζουν” την απόφαση που εξέδωσε το Εφετείο της Νέας Υόρκης. Η υπουργός χαρακτήρισε τη συλλογή δεδομένων “ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για την εθνική ασφάλειά” των ΗΠΑ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα