Πώς τα γουρούνια κρατούν ασφαλή τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Πώς τα γουρούνια κρατούν ασφαλή τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ
Γουρούνια στο αεροδρόμιο Schiphol video printscreen

Στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ γουρούνια έπιασαν... δουλειά, κρατώντας ασφαλή τα αεροπλάνα από τα πτηνά.

Γουρούνια… έπιασαν δουλειά στο αεροδρόμιο Σχίπχολ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας για να κρατήσουν τα πουλιά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροπλάνων, μακριά από τους αεροδιαδρόμους.

Είκοσι γουρούνια αποτελούν την “ομάδα περιπολίας” του αεροδρομίου, με το να περιφέρονται σε χωράφια κατάλληλα για βόσκηση, μεταξύ των αεροδιαδρόμων και να καθαρίζουν τα υπολείμματα από την συγκομιδή ζαχαρότευτλων που αναζητούν τα πουλιά και κυρίως οι χήνες.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε υψόμετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κάτι που καθιστά γόνιμο το έδαφος και προσελκύει πολλά πτηνά που αναζητούν τροφή και έναν τόπο για να στήσουν τις φωλιές τους.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές του αεροδρομίου έδιναν “μάχη” για να διατηρήσουν τους αεροδιαδρόμους καθαρούς από τις επικίνδυνες για την ασφάλεια των αεροπλάνων, παρουσίες των πτηνών και φαίνεται πως η λύση βρέθηκε.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά καταγράφηκαν 150 περιπτώσεις που αεροσκάφη χτύπησαν πτηνά στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Με τα γουρούνια σε… βάρδια, τα πτηνά έχουν εγκαταλείψει τα χωράφια πλάι στους αεροδιαδρόμους, γεγονός που κρατά ασφαλή τα αεροπλάνα.

Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα