Ανακαταλαμβάνουν πόλεις οι ουκρανικές δυνάμεις – Νέα συνομιλία Πούτιν με Ερντογάν

Ανακαταλαμβάνουν πόλεις οι ουκρανικές δυνάμεις – Νέα συνομιλία Πούτιν με Ερντογάν
Ουκρανοί στρατιώτες AP

Ανακαταλαμβάνουν σταδιακά τις κατακτημένες από τις ρωσικές δυνάμεις πόλεις οι Ουκρανοί. Ανταλλαγές αιχμαλώτων για τα δύο μέτωπα, υπό τη "σκιά" νέων συνομιλιών μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο δήμαρχός της σήμερα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται στο δεύτερο μήνα.

«Η 31η Μαρτίου θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης μας … ως η ημέρα απελευθέρωσής της από τις ρωσικές (δυνάμεις)» ανέφερε ο δήμαρχος Ανατόλι Φεντόρουκ σε ένα βίντεο που φαίνεται ότι έχει γυριστεί έξω από το δημαρχείο της Μπούτσα.

Την Κυριακή (27/03) αξιωματούχος της περιφέρειας του Χάρκοβο δήλωσε ότι αρκετά χωριά έχουν περάσει εκ νέου στα χέρια των Ουκρανών ενώ αντεπίθεση στο νότο οδήγησε στην απελευθέρωση περιοχών από τις ρωσικές δυνάμεις, βορειοδυτικά της Μαριούπολης, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές της Ζαπορίζια.

Νέα συνομιλία Πούτιν με Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη Ρωσία και την Ουκρανία να ενεργήσουν με βάση την κοινή λογική και να διατηρήσουν τον διάλογο, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν επίσης για τις ειρηνευτικές συνομιλίες που είχαν προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη διαπραγματευτές από τη Μόσχα και το Κίεβο. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «οι θετικές και εποικοδομητικές» συνομιλίες αναπτέρωσαν τις ελπίδες για την ειρήνη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Ο Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις δυο πλευρές να ενεργήσουν με βάση την κοινή λογική και να διατηρήσουν τον διάλογο, σημείωσε ότι ήθελε ως επιστέγασμα να φέρει κοντά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ανταλλαγές αιχμαλώτων

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε για την Ουκρανία ότι προχώρησε στην ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων με 86 Ουκρανούς στρατιώτες.

Δεν διευκρινίστηκε πόσοι ήταν οι Ρώσοι αιχμάλωτοι που απελευθερώθηκαν.

«Μόλις έγινε μια ανταλλαγή, 86 Ουκρανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ήταν και 15 γυναίκες, βρίσκονται ήδη σε ασφαλές μέρος» ανέφερε στο Telegram ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας Κιρίλο Τιμοσένκο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα