Νόμπελ Ειρήνης: Ελληνίδες γιαγιάδες vs Μέρκελ. LIVE η ανακοίνωση

default image

Η μεγάλη στιγμή για τους Έλληνες νησιώτες έφτασε. Τι πιθανότητες τους δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες και ποιοι είναι οι άλλοι βασικοί διεκδικητές για το Νόμπελ Ειρήνης

Λίγες ώρες μόνο μας χωρίζουν από την στιγμή που την Παρασκευή θα ανακοινωθεί στο Όσλο ο φετινός νικητής του Νόμπελ Ειρήνης. Το πιο δύσκολο και αντίστοιχα το πιο περίβλεπτο ανάμεσα στα υπόλοιπα βραβεία της ακαδημίας. Μία δυσκολία που έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον αριθμό των υποψηφιοτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης έχουν κατατεθεί ούτε λίγο ούτε πολύ 376 προτάσεις από τις οποίες 228 είναι φυσικά πρόσωπα και τα 148 οργανώσεις. Ανάμεσα τους ξεχωριστή θέση έχουν οι Έλληνες των ακριτικών νησιών που είτε με αυτοθυσία όπως ο ψαράς Στρατής Βαλαμιός (σ.σ. με τον οποίο συνομίλησε λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση το πρακτορείο Reuters) ο οποίος έπεφτε στην αφρισμένη θάλασσα για σώσει πρόσφυγες είτε αλλάζοντας την καθημερινότητα τους όπως η Κυρία Μηλίτσα Καμβύση και οι φίλες της που η φωτογραφία τους έκανε τον γύρο του κόσμου (σ.σ. και την Πέμπτη με αφορμή τα Νόμπελ αποτέλεσε το πρόσωπο του time.com).

Αν και η νορβηγική επιτροπή δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της δεν είναι λίγες οι στοιχηματικές εταιρείες που δίνουν πολλές πιθανότητες στους Έλληνες νησιώτες να ταξιδεύσουν τον Δεκέμβριο στο Όσλο για να παραλάβουν το Νόμπελ Ειρήνης. Χαρακτηριστικά έως και την Πέμπτη η Unibet έδινε την χαμηλότερη απόδοση στους συμπατριώτες μας που προτάθηκαν για το Νόμπελ, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και από ακαδημαϊκούς.

Χαμηλές αποδόσεις, άρα και αυξημένες πιθανότητες για να είναι οι νικητές συγκεντρώνουν επίσης η ομάδα διάσωσης White Helmets από την Συρία, η καγκελάριος Μέρκελ για την στάση που τήρησε στο προσφυγικό καθώς και ο Πάπας Φραγκίσκος. Επίσης ξεχωρίζουν οι “αρχιτέκτονες” του ειρηνευτικού σχεδίου στην Κολομβία καθώς και ο Κογκολέζος χειρούργος Ντένις Μουκγέγκε ο οποίος περιποιούνταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον εμφύλιο στην χώρα.

– Φωτογραφίες: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα