“Γιατί μου το έκανες αυτό;”: Η ανατριχιαστική στιγμή που γυναίκα συναντά τον τζιχαντιστή βιαστή της

“Γιατί μου το έκανες αυτό;”: Η ανατριχιαστική στιγμή που γυναίκα συναντά τον τζιχαντιστή βιαστή της
Twitter

Γυναίκα που στην ηλικία των 14 απήχθη, πωλήθηκε σαν δούλα και έγινε σκλάβα του σεξ για μέλος του ISIS, αντικρίζει κατάματα το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την αιτία των δεινών της.

Η Ashwaq Hajji Hameed είναι μία Γιαζίντι (*) που στην ηλικία των 14 ετών απήχθη, πωλήθηκε ως δούλα, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και έγινε σκλάβα του σεξ για μέλος του ISIS. Πριν από λίγα χρόνια ωστόσο κατάφερε να αποδράσει από τον “ιδιοκτήτη” της και να διαφύγει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία και να αρχίσει μία νέα ζωή.

Όπως η ίδια αποκάλυψε, το 2018 πέτυχε τυχαία σε δρόμο της Στουτγάρδης τον “ιδιοκτήτη” και βιαστή της, Abu Human, ο οποίος τη σταμάτησε λέγοντάς της απειλητικά “Ξέρω πού μένεις”.

Έπειτα από αυτή τη συνάντηση, η τρομοκρατημένη Ashwaq αποφάσισε να φύγει αμέσως από τη Γερμανία και να μείνει σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ιράκ μαζί με τον πατέρα της, όπου θα αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σήμερα, και ενώ το Ιράκ έχει ανακτήσει τα εδάφη από τον ISIS, ο τζιχαντιστής Abu Humam βρίσκεται στη φυλακή. Η Ashwaq δείχνοντας περίσσιο θάρρος, αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει τετ α τετ.

Ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφηκε από την Ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και μεταδόθηκε από την ιρακινή τηλεόραση το βράδυ του Σαββάτου, μαρτυρά τις στιγμές που η γυναίκα κοίταξε κατάματα και προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου κατάθεση ψυχής στο βιαστή της.

“Μου κατέστρεψες τη ζωή την ημέρα που με βίασες, όταν ήμουν μόλις 14 ετών”, ξεκινάει να λέει η κοπέλα στον πρώην μαχητή του ISIS, ενώ του ζητάει να σηκώσει το κεφάλι του και να την κοιτάξει στα μάτια. Εκείνος βάζει τα κλάματα και παραμένει με τα μάτια καρφωμένα στο πάτωμα.

Συνεχίζοντας, η Ashwaq ξεσπώντας σε λυγμούς τον ρωτάει “γιατί μου το έκανες αυτό;”, χωρίς ωστόσο να πάρει την παραμικρή απάντηση.

“Σήκωσε το κεφάλι σου. Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί; Επειδή είμαι Γιαζίντι; Ήμουν μόνο 14 όταν με βίασες. Σήκωσε το κεφάλι σου. Έχεις αδερφή; Συναισθήματα; Κάποια τιμή; Ήμουν 14 χρονών. Η ηλικία της κόρης σου! Του γιου σου! Η ηλικία της αδερφής σου!”.

“Μου έχεις καταστρέψει τη ζωή. Μου πήρες τα πάντα. Όλα όσα ονειρεύτηκα. Τώρα όμως, ξέρεις τι είναι τα βασανιστήρια. Ξέρεις τι είναι η μοναξιά”. Και λέγοντας αυτά τα λόγια, η κοπέλα καταρρέει.

Ο Abu Humam καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο δεν σήκωσε καθόλου τα μάτια του από το έδαφος.

(*) Οι Γιαζίντι είναι εθνοθρησκευτική ομάδα με ινδοϊρανικές ρίζες. Η θρησκεία τους, ο Γιαζιντισμός, αποτελεί κλάδο του Γιαζντανισμού και θεωρείται ως ένα εξαιρετικώς συγκριτικό θεολογικό σύμπλεγμα τοπικών κουρδικών πίστεων, που περιέχει επίσης ζωροαστρικά στοιχεία. Πιστεύουν στον Θεό ως δημιουργό του κόσμου, τον οποίο έθεσε υπό τη φροντίδα επτά θεϊκών υπάρξεων ή αγγέλων, ο αρχηγός των οποίων είναι ο Μελέκ Τάους, ο άγγελος Παγώνι όπως ονομάζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα